Με συνωστισμό και αρκετό κόσμο γιορτάζεται στους ναούς της Πάτρας η εορτή των Θεοφανείων.

Από το πρωί της Πέμπτης δεκάδες πιστοί πήγαν στις ενορίες τους για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία, αλλά και να πάρουν αγιασμό για να το πάνε στο σπίτι τους και να αγιάσουν, όπως συνηθίζεται και θέλει το έθιμο και η παράδοση.

Άλλωστε, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως, για τον φόβο της διασποράς, οι ιερείς δεν θα πήγαιναν στα σπίτια της παραμονής της γιορτής όπως γινόταν κάθε χρόνο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κόσμος στους ναούς είναι αρκετός και σε πολλούς η προσέλευση των πιστών είναι τόσο μεγάλη που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις. Ειδικότερα στους κεντρικούς ναούς της Πάτρας, με μικρή χωρητικότητα, παρατηρήθηκαν συνωστισμοί.

Το παράδειγμα της Ευαγγελίστριας (φωτογραφία εξωφύλλου), όπου εκτός των πιστών είχαν συγκεντρωθεί και πλήθος επισήμων για να δώσουν παρουσία στην γιορτή, είναι το πλέον χαρακτηριστικό.

Υπάρχει έτσι φόβος για τη γιορτή των Θεοφανείων και τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τη δημόσια υγεία, παρόλο που όλοι σχεδόν πιστοί, τουλάχιστον στους κεντρικούς ναούς της Πάτρας, φορούν τις μάσκες τους.