Το είχαν υποσχεθεί και το έκαναν πραγματικότητα.

Οι «ΣΦήγΚΕΣ», η ομάδα Πατρινών που στοχεύει με ίδια μέσα, να επαναφέρει στην πόλη μας την χαμένη της αίγλη, διοργανώνοντας πρωτότυπα δρώμενα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποίησαν κι εφέτος το έθιμο της Befana, της Θεοφάνειας.

Ποια είναι η Befana; Η καλόκαρδη, άσχημη γηραιά κυρία, με υπερφυσικές δυνάμεις, που τα χρόνια και η εμπειρίες της ζωής της φανέρωσαν την μία και μοναδική αλήθεια: «το μόνο που μετράει σε τούτη τη ζωή είναι το ουράνιο φως, η αγάπη, δηλαδή η ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ».

Οι «ΣΦήγΚΕΣ»  παραμονή των Θεοφανείων βγήκαν στους δρόμους, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα προφύλαξης για την πανδημία του covid-19, ντυμένες befana να ξορκίσουν το κακό που μας βρήκε.


Ο Οδυσσέας Ξεριζωτής της συνάντησε γράφοντας τα εξής: "Οι «ΣΦήγΚΕΣ» παραμονή των Θεοφανείων βγαίνουν στους δρόμους, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα προφύλαξης για την πανδημία του covid-19, ντυμένες befana να ξορκίσουν το κακό που μας βρήκε.

Στόχος η εκδήλωση αυτή να γίνει έθιμο και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όχι μόνο από εμάς αλλά και από άλλες παρέες που θα την αγκαλιάσουν".