Δεν προτίθεται να πάει σε μία γενικευμένη απεργία ή στο κλείσιμο των μαγαζιών, καθώς κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι δεν θα φέρει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα μεγαλύτερη οικονομική ζημιά για τα καταστήματα.

Οπότε θα κινηθεί στην βάση της διεκδίκησης αντίμετρων. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε σαν συμπέρασμα μέσα από την τηλεσύσκεψη που έγινε παραμονές Πρωτοχρονιάς από όλους τους συλλόγους της επικράτειας, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΕ.

Ο ΣΚΕΑΝΑ που ετοιμάζεται να προχωρήσει στις δικές του αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. προχώρησε σε μία ανάρτηση στα social media για τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί εις βάρος της εστίασης.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

- Η εστίαση την Πρωτοχρονιά λειτούργησε μέχρι τις 02:00.

- Η εστίαση σήμερα κατεβάζει ρολά στις 00:00.

- Η εστίαση τις επόμενες μέρες θα κλείνει από τις 22:00 σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τα ΜΜΕ.

- Η εστίαση θυσιάζεται σαν την Ιφιγένεια για να εκμαιεύσουν την θετική στάση των κέντρων αποφάσεων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. 

- Η εστίαση δεν θα μπει στο σύνολο της σε καθεστώς αναστολής για να αποζημιωθούν εργοδότες και εργαζόμενοι.

Τα κρούσματα δεν μειώνονται αντιθέτως παίρνουν την ανιούσα κι ουσιαστικά οι θυσίες των επαγγελματιών της εστίασης και των εργαζομένων δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα αφού σε όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινότητας μας δεν υφίστανται περιορισμοί. Η εστίαση είναι το εύκολο και μεγάλο θύμα της πανδημίας.