Να ανοίξει το πλέγμα της αναστολής εργασίας για όλους τους ΚΑΔ της εστίασης έχουν ήδη ζητήσει οι επαγγελματίες των καταστημάτων του μεγάλου αυτού κλάδου της οικονομίας που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους.  

Η μεγάλη διασπορά στην ανοικτή κοινότητα έχει σαν αποτέλεσμα και τη διασπορά στις τάξεις των εργαζομένων της εστίασης που έρχονται σε επαφή με τόσο κόσμο και έχουν πολλές πιθανότητες για να μολυνθούν με τη μεταδοτικότητα της Όμικρον όσα μέτρα και να παίρνουν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κλείνουν λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει το προσωπικό και την ίδια στιγμή αυτοί που δεν νοσούν να μένουν ξεκρέμαστοι χάνοντας το μεροκάματο τους.

Είναι απαραίτητο μπροστά σε αυτή την κατάσταση που υπάρχει να ανοίξουν οι αναστολές εργασίας για όλους τους ΚΑΔ της εστίασης, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν σε αυτές οι εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι, χωρίς να έχουν άλλο εισόδημα.

Μέχρι ώρας η αναστολή εργασίας ισχύει για τα νυχτερινά κέντρα που έτσι και αλλιώς παραμένουν κλειστά καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν μετά τις 12.

«Περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες ένα πλέγμα ανακοινώσεων για τη στήριξη της εστίασης που βρίσκεται σε ένα καθεστώς άτυπου lockdown» τονίζει ο Τάσος Γιατράς της estiasigreece. «Είναι όμως σημαντικό να διευθετηθεί το θέμα των αναστολών εργασίας για τους ΚΑΔ».

Αυτή τη στιγμή τόσο στην Πάτρα, όσο και σε όλη την επικράτεια υπάρχουν καταστήματα που εξαιτίας αυτής της μεταδοτικότητας και του υψηλού αριθμού κρουσμάτων στην ουσία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά γιατί δεν βγαίνουν οι βάρδιες λόγω των νοσούντων υπαλλήλων τους ή αυτών που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.