Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Πάτρα και την Αχαΐα, γράφοντας ιστορία, με τον αριθμό των μολύνσεων που σημειώνονται κάθε ημέρα.

Μέσα σε δύο μέρες τα κρούσματα πλησίασαν τα 3.000, με τον αριθμό των 1.333 που σημειώθηκαν την Δευτέρα και των 1.611 που καταγράφηκαν την Τρίτη. Το σύνολο των κρουσμάτων μέσα σε δυο μέρες έφτασε τα 2.944.

Στο μεταξύ ένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ προέρχονται από την Όμικρον, με την Δέλτα όμως να συνεχίζει και αυτή σταθερά την επέλευση της.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά προέρχονται από την Πάτρα, ωστόσο και άλλες περιοχές της Αχαΐας εμφανίζουν πλέον μια σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού τους φορτίου, όπως για παράδειγμα τα Καλάβρυτα, η Δυτική Αχαΐα, αλλά και το Αίγιο.

Ειδικότερα, στην Πάτρα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 5.000 με βάση τις τελευταίες καταγραφές που έχουν γίνει από τις μολύνσεις. Το μόνο θετικό είναι ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων αυτών παρουσιάζει μια ήπια συμπτωματολογία και περνάει τον κορωνοϊό βρισκόμενο σε καραντίνα στο σπίτι του.