Ένα υγιές στόμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς ζωής. Το σχολαστικό και καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών επιβάλλεται, διαφορετικά τα προβλήματα δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους… αν δεν την έχουν κάνει ήδη.

Ειδικά όσοι ταλαιπωρούνται με κίτρινα δόντια χρειάζονται μια προσπάθεια παραπάνω, καθώς δεν είναι μόνο το τσιγάρο ή ο καφές που βλάπτουν το σμάλτο και το χρώμα αλλά και μια σειρά από άλλες συνήθειες. Ποιες είναι αυτές;

Τα όξινα φρούτα
Τα όξινα φρούτα μπορεί να κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ακτινίδιο, η ντομάτα το λεμόνι αλλά και οι φράουλες αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης, το λεμόνι που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό, μπορεί να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το βούρτσισμα
Και όμως αν βουρτσίζετε συνέχεια και με δύναμη τα δόντια σας καταστρέφεται το σμάλτο και τα κάνετε να δείχνουν κίτρινα. Θα πρέπει να τα βουρτσίζετε καθημερινά 2 φορές. Η χρήση νήματος και φθοριούχου οδοντόκρεμας είναι απαραίτητα και επίσης πρέπει να χρησιμοποιείται καλύτερα μέτρια οδοντόβουρτσα.

Το στοματικό διάλειμμα
Η υπερβολική χρήση στοματικού διαλείμματος, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πως ελέγχετε καλύτερα τη στοματική υγιεινή, όμως μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα κιτρινίζοντας τα δόντια σας.