«Βροχή» έρχονται τα κρούσματα στα ιατρεία και στα ιατρικά κέντρα της Πάτρας και όλα δείχνουν ότι η κινητικότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των γιορτών στην αγορά, αλλά και γενικότερα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας θα έχει ως αντίτιμο τις δεκάδες μολύνσεις, με τη διασπορά να εξαπλώνεται λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της Όμικρον.

Σύμφωνα με γιατρούς που δέχονται τηλεφωνήματα, αλλά και επισκέπτες στα ιατρεία τους από άτομα που έχουν νοήσει και τους ρωτούν τι το θα πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής και πώς να περάσουν την καραντίνα στο σπίτι τους, ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων έχει μολυνθεί από οικογενειακές συγκεντρώσεις, ρεβεγιόν, συνεστιάσεις και τραπέζια που έγιναν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Κι αυτό έχει τη σημασία του για το πόσο εύκολα μπορεί και κολλάει η Όμικρον, ακόμα και σε άτομα που έχουν πάρει τα μέτρα τους ή έχουν κάνει self τεστ που τους έχουν βγει αρνητικά.

Ο ιός με την Όμικρον πάει παντού και ακόμα πιο εύκολα σε άτομα που έχουν λόγω επαγγέλματος ή λόγω χαρακτήρα μια μεγαλύτερη κινητικότητα και επαφές. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ώρες οι Πατρινοί που ανακοινώνουν μέσω facebook ότι έχουν κορωνοϊό θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφές ότι μολύνθηκαν, είναι δεκάδες.

Κυριολεκτικά έχει χαθεί το μέτρημα. Από άτομα που προέρχονται από ποικίλους και διαφορετικούς χώρους.


"Ουρές" για rapid test

Την ίδια στιγμή στα διαγνωστικά κέντρα, αλλά στους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ επικρατούν ουρές, με την αναμονή να είναι μεγάλη. Το ίδιο και στα φαρμακεία.

Το πρωί της Τρίτης η "ουρά" έξω από το Επιμελητήριο Αχαΐας ήταν τόσο μεγάλη που από ένα σημείο και μετά οι αρμόδιοι σταμάτησαν να δίνουν χαρτάκι στον κόσμο για να περιμένει αφού ήδη ο κόσμος που ήταν στην αναμονή ήταν αρκετός.

Πολλοί πάντως προτιμούν για να είναι σίγουροι να πηγαίνουν να κάνουν το τεστ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εκεί που μπορεί να πληρώνουν έναν ποσό, όμως γνωρίζουν ότι η αναμονή δεν θα είναι μεγάλη και ότι το rapid θα τους γίνει με τον σωστό τρόπο, παίρνοντας δείγμα βάση του οποίου θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Άλλοι πάλι γιατροί συμβουλεύουν όσους τους ρωτούν να αποφεύγουν την αναμονή στις "ουρές" των rapid και να κάνουν το self στο σπίτι τους, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης. Γιατί ένα σημαντικό ποσοστό όσων περιμένουν στην "ουρά" αποδεικνύονται πλέον θετικοί…