Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, ο Στέλιος Σεραφείδης πέθανε σήμερα (04/01) σε ηλικία σε ηλικία 86 ετών.

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας της Ένωσης, που υπηρέτησε την ομάδα από διάφορα πόστα, έφυγε από τη ζωή μετά από «μάχη» με τον καρκίνο και δεν πρόλαβε να ζήσει το… όνειρο της «Αγιάς Σοφιάς».

Η φωτογραφία του θα κοσμεί όμως τον έναν από τους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα από την ομάδα.

Ο θάνατός του πάντως, βύθισε στο πένθος ολόκληρη την “κιτρινόμαυρη” οικογένεια, στην οποία υπήρξε εκτός από παίκτης, προπονητής τερματοφυλάκων, στέλεχος των ακαδημιών του συλλόγου, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε και με το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας της ομάδας.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Σεραφείδη: "Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη.

Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

Ο τεράστιος αγώνας, που έδωσε για να προλάβει να μπει στο νέο μας γήπεδο μπορεί τυπικά να μην δικαιώθηκε, αλλά η ψυχή του θα ζει αιώνια ανάμεσά μας και θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.


Όπως αιώνιοι ήταν οι αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ομάδας μας, την οποία αγάπησε περισσότερο και από τη ζωή του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του και ολόκληρος ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα αποχαιρετούν τον ηγέτη της ομάδας μας και απευθύνουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Στέλιο Σεραφείδη! Καλό ταξίδι, αιώνιε αρχηγέ της ΑΕΚ!".