Η Κάτω Βουλή στη Γαλλία ανέστειλε τις συζητήσεις γύρω από νομοσχέδιο με το οποίο θα καθίστατο υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους πολίτες.

Οι τεταμένες συνομιλίες σχετικά με τον νέο νόμο, ο οποίος θα καταργούσε την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί του εμβολιασμού, ανεστάλησαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπειτα από ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία των βουλευτών τάχθηκε υπέρ της αναστολής της συνεδρίασης.

Οι αρχηγοί των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει τώρα να ορίσουν μια νέα ημερομηνία για την επανέναρξη της συζήτησης, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ανί Ζενεβάρ.

Μόλις ψηφιστεί στην Εθνοσυνέλευση ο νέος νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία προτού τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

Η τεταμένη συνεδρίαση χθες υπογράμμισε αυτό που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση χαρακτήρισαν εκτεταμένη κόπωση από την πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Η προταθείσα αυστηροποίηση των προστατευτικών μέτρων έχει προκαλέσει την οργή των αντιεμβολιαστών και κάποιοι βουλευτές λένε ότι αντιμετωπίζονται με επιθετικότητα και έχουν δεχτεί βίαιες απειλές και βανδαλισμούς.