Αυλαία στο Ηράκλειο σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση. Η πάνα ενός βρέφου έκρυβε τις αποδείξεις που έψαχναν οι αστυνομικοί…

Το κλάμα του μωρού που κόντεψε να πλαντάξει μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στάθηκε αφορμή ώστε οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τελικά μέσα σε πάνα τα 1.300 ευρώ που λίγο νωρίτερα είχε κλέψει από γνωστή Ηρακλειώτισσα, σε κεντρικό καφέ της πόλης, η 27χρονη μητέρα.

Παραμονή Χριστουγέννων η παθούσα έπινε καφέ μαζί με τον σύζυγο της, πρώην βουλευτή Ηρακλείου. Όταν συνειδητοποίησε ότι η τσάντα της, την οποία είχε αφήσει δίπλα, είχε εξαφανιστεί, απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της καφετέριας. Από την κάμερα ασφαλείας είδαν την 27χρονη, μητέρα επτά παιδιών, να κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος, να πλησιάζει προς το μέρος της, να ρίχνει με αριστοτεχνικό τρόπο την τσάντα στο έδαφος και όταν πλέον βεβαιώθηκε ότι ουδείς την είχε πάρει χαμπάρι, την άρπαξε και εξαφανίστηκε.

Η 27χρονη εντοπίστηκε πολύ γρήγορα πέριξ της πλατείας του Αγίου Τίτου. Όταν η παθούσα ζήτησε να της επιστρέψει την τσάντα, η νεαρή μητέρα, με απάθεια, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην κλοπή. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που κατέφθασαν στο σημείο, εκτίμησαν ότι η τσάντα θα είχε πεταχτεί στους πλησιέστερους κάδους και πράγματι η κλεμμένη τσάντα βρέθηκε στον τρίτο κατά σειρά κάδο. Τα προσωπικά της έγγραφα ήταν μέσα, αλλά τα χρήματα έλειπαν.

Η 27χρονη μαζί με το μωρό μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ακολούθησε και η παθούσα. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους εκεί, το μωρό έσκουζε από το κλάμα και η μητέρα ζήτησε τα πράγματα του για να το ηρεμήσει. Ήταν τότε που αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ βρήκε μέσα στην πάνα τα κλεμμένα χρήματα. Τα 1.300 ευρώ για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η 27χρονη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην της σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγος της έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές κυρίως για υποθέσεις κλοπών, ενώ πριν λίγο καιρό ο σύζυγος της είχε συλληφθεί επειδή είχε αφήσει το μόλις 3 ετών παιδάκι τους μέσα σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, χωρίς παπούτσια, εκτεθειμένο στο κρύο.