Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο προπονητής που πρόσφατα είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία αθλήτριας για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Έγινε γνωστό ότι το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε πως πρέπει να προφυλακιστεί μέχρι να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Θα οδηγηθεί στα γραφεία της Ασφάλειας και από εκεί και πέρα στις φυλακές.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε συγγενείς και φίλους του 47χρονου, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φίλοι και συγγενείς του καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών, όπου μέσα κρατείται ο προπονητής.

Η ανάρτηση του 47χρονου προπονητή μόλις έμαθε για την προφυλάκισή του

Λίγα λεπτά πριν συλληφθεί από την Ασφάλεια Πατρών, ο 47χρονος προπονητής πυγμαχίας που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη αθλήτριά του, μόλις έμαθε την απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκανε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ζητώντας στήριξη από τους φίλους του.

Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα αρκετά άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον γνωστό προπονητή.


Τι λέει η δικηγόρος της οικογενείας της μαθήτριας

Για δικαίωση της οικογενείας, μιλά η δικηγόρος της Πατρινής μαθητρίας που έκανε την καταγγελία εναντίον του πατρινού προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρίσκεται στην ασφάλεια και αναμένεται να προφυλακιστεί.

«Από την πρώτη στιγμή τα γρήγορα αντανακλαστικά της οικογένειας της ανήλικης οδήγησαν στην καταγγελία αυτής της υπόθεσης και στην άμεση σύλληψη του καθηγητή πυγμαχίας. Δώσαμε αγώνα μαζί με τους συνεργάτες μου προκειμένου να εισφερουμε στοιχεία στη Δικαιοσύνη για να οδηγηθεί σε μια δίκαιη κρίση. Η παιδοψυχιατρική έκθεση ήταν σαφέστατη, υπήρξε διαφωνία του κυρίου ανακριτού και του μου εισαγγελέα για το εάν θα έπρεπε να προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και λόγω αυτής της διχογνωμίας η υπόθεση παραπέμφθηκε να κριθεί απο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέως ήταν να προφυλακιστεί και ακολουθήθηκε απο το συμβούλιο. Είναι μια δικαίωση για την οικογένεια, οι οποίοι εύχονται κανένα παιδί και κανένας άλλος γονιός να μην βρεθεί στη θέση τους και προτρέπουν τα θύματα ανήλικα και μη να καταγγέλλουν όσα βιώνουν με εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» τονίζει στο protothema.gr η συνήγορος της μαθήτριας κυρία Γιάννα Παναγοπούλου.