Μπορεί η Όμικρον και η έξαρση των κρουσμάτων να έφεραν περιοριστικά μέτρα, όμως από ότι φάνηκε δεν στάθηκαν αρκετά για να ανακόψουν τα σχέδια των εκδρομέων για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ένα μεγάλο μέρος από τους εκδρομείς αυτούς, προερχόμενοι κυρίως από την Αθήνα, κατέβηκε προς την Πελοπόννησο για να κάνει γιορτές μακριά από την πρωτεύουσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση στην Ολυμπία οδό, κρίνοντας από τα αυτοκίνητα που πέρασαν αυτές τις μέρες από τα διόδια, δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από αυτή του 2019, όταν δηλαδή δεν είχαμε πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις 23 Δεκεμβρίου και μετά έως και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου πέρασαν από τα διόδια του Ρίου 121.000 οχήματα. Ο αριθμός αυτός έγινε ακόμα μεγαλύτερος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου η κίνηση αυξήθηκε στον αυτοκινητόδρομο.

Για το ίδιο διάστημα από τον Ελαιώνα Αιγιαλείας πέρασαν 113.000 οχήματα, ενώ αυξημένος ήταν και ο αριθμός στα διόδια του Ζευγολατιού Κορινθίας με 142.000 διελεύσεις οχημάτων.

Στο μεταξύ από την Κυριακή, την δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων προς την Αθήνα και στις μόνιμες κατοικίες τους. Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί έως στα τέλη της εβδομάδας μετά την γιορτή των Θεοφανίων.

Πάντως, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι όσοι είχαν κανονίσει και είχαν σχεδιάσει να περάσουν τις γιορτές, είτε στην εξοχική τους κατοικία, είτε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, είτε ακόμα και σε ένα μέρος που επέλεξαν για χειμερινές διακοπές, δεν ακύρωσαν τα σχέδια τους.