Μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του Variety Awards Circuit ο χουλιγουντιανός σταρ εξήγησε τους λόγους της επιλογής του και υπογράμμισε ότι «μου αρέσει να το βλέπω έτσι, με κίνδυνο να φανώ εντελώς παράλογο και γελοίο».

Είπε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά δεν μου αρέσει η λέξη ηθοποιός γιατί για μένα πάντα υπονοεί…Ω, είναι σπουδαίος ηθοποιός, επομένως είναι μεγάλος ψεύτης και λέει ψέματα. Λοιπόν, με τον κίνδυνο να ακούγομαι σαν μια προσχηματική @@@@τρύπα, μου αρέσει η λέξη thespian γιατί thespian σημαίνει ότι μπαίνεις στην καρδιά σου».

«Ή πηγαίνετε στη φαντασία σας, ή στις αναμνήσεις σας ή στα όνειρά σας, και φέρνετε κάτι πίσω για να επικοινωνήσετε με το κοινό. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με τη στρατολόγηση φαντασίας. Τολμώ να το πω, είναι περισσότερο σαν σαμανισμός», πρόσθεσε και εξήγησε:

«Αυτό που θα έκαναν οι πρώτοι σαμάνοι είναι να κάνουν πτήσεις φαντασίας για να βρουν απαντήσεις για να βοηθήσουν το χωριό τους. Μου αρέσει να το βλέπω έτσι, με κίνδυνο να φανώ εντελώς παράλογο και γελοίο. Μου αρέσει η ιδέα ότι είναι κάτι λίγο πιο οργανικό και λιγότερο τεχνητό».

Παντρεμένος για πέμπτη φορά
Όσον αφορά τα προσωπικά του, ο εκκεντρικός ηθοποιός, που διανύει το 57ο έτος της ηλικίας του, μας σύστησε πρόσφατα την πέμπτη σύζυγό του, με την οποία έχουν 30 χρόνια διαφορά.

Η 26χρονη Ιαπωνίδα, Ρίκο Σιμπάτα, ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός και έχει παντρευτεί τον Νίκολας Κέιτζ ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια κλειστή τελετή σε θέρετρο και καζίνο του Λας Βέγκας.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, γνώρισε τη νέα του σύζυγο – την οποία αρραβωνιάστηκε μέσω… Face Time – στο Κιότο της Ιαπωνίας μέσω κοινών φίλων, το 2020.

Εκείνος βρισκόταν εκεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας Prisoners of Ghostland, που αποτελεί και την πρώτη κινηματογραφική δουλειά της Ρίκο.