Απίστευτα είναι τα νούμερα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα με τα κρούσματα που εντοπίζονται από κορωνοϊό.

Τα 808 που ανακοινώθηκαν την Πρωτοχρονιά είναι ένα νούμερο που εκτός από υψηλό δείχνει ότι αναμένεται μια νέα αύξηση στην Αχαΐα, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το Σάββατο ήταν αργία, κατά συνέπεια τα τεστ που πρέπει να έγιναν ήταν λιγότερα.

Σε κάθε περίπτωση η Αχαΐα μέσα σε μόλις επτά μέρες μετρά κρούσματα που άλλοτε μετρoύσε μέσα σε δύο μήνες. Το νούμερο από μόνο του είναι εντυπωσιακό. 4.654 μολύνσεις!

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα είχαμε 231 κρούσματα, την Τρίτη 412, την Τετάρτη 679, την Πέμπτη 890 και την Παρασκευή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς 1.055,  808 που καταγράφηκαν την Πρωτοχρονιά και 579 την Κυριακή,  σύνολο 4.654. 

Τα στοιχεία μάλιστα, λαμβάνοντας την κάθε ημέρα ξεχωριστά από τότε που φαίνεται ότι έχει επέλθει στην ανοικτή κοινότητα η μετάλλαξη της Όμικρον, δείχνουν μία αυξητική τάση των 200 μολύνσεων και κάτι σε ημερήσια βάση.

Οπότε σύντομα, αν δεν σταθεροποιηθεί αυτή η έξαρση της Όμικρον θα δούμε και στην Αχαΐα να καταγράφονται την ημέρα κοντά στα 2.000 κρούσματα και παραπάνω. Το ζητούμενο είναι τα κρούσματα αυτά να μην νοσούν βαριά, να μην υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους και να μην χρειαστούν νοσηλεία.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα και για το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία, αλλά και για τους ασθενείς. Ένα ακόμα ερωτηματικό είναι το πόσο θα κρατήσει αυτή η μετάλλαξη. Ερωτηματικό που για την ώρα παραμένει αναπάντητο και από τους ίδιους τους επιστήμονες.