Το 100% της πληρότητας τους έπιασαν τελικά τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, παρά την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον και τα μέτρα για την εστίαση.

Οι επισκέπτες δεν σταμάτησαν να καταφτάνουν στα Καλάβρυτα από το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, κυρίως από την Αθήνα, από την Πάτρα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή μεγάλο ήταν το ποσοστό της πληρότητας και στην βραχυχρόνια μίσθωση αγγίζοντας και αυτή το 100% με πολλές από τις αγροτικές κατοικίες, τις βίλες και γενικότερα κάθε τύπου ακινήτου να είναι μισθωμένο για όλη την εβδομάδα που μεσολαβούσε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Εκτός των Καλαβρύτων αυξημένες ήταν οι κρατήσεις και στα γύρω χωριά, όπως η Ζαρούχλα, η Κλειτορία και η Άνω Βλασία. Στο μεταξύ ο καλός καιρός που έκανε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οδήγησε πολλούς στο να πραγματοποιήσουν μια μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα.

Πάντως, μεγάλη προσέλευση κόσμου έχει και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με δεκάδες επισκέπτες να ανεβαίνουν εκεί είτε για να κάνουν σκι, είτε για να απολαύσουν το καφέ τους στο σαλέ.

Όλες οι πίστες του Χιονοδρομικού παραμένουν ανοικτές και το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η πίστα της Στύγας είναι κλειστή ένεκα των καιρικών συνθηκών και μένει να δούμε το πότε αυτό θα αλλάξει.

Ζητούμενο για την κωμόπολη και την τουριστική αγορά της είναι τι θα γίνει με τις μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά και τα Θεοφάνια και αν τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση που υπάρχει ζημιώσουν την επισκεψιμότητα της.