Συστατικά

200 γρ. σπανάκι baby
450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι και την ουρά
Μία κονσέρβα λευκά φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο + μία κουταλιά της σούπας έξτρα
1 μικρό λευκό κρεμμυδάκι λιωμένο
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1/4 του φλιτζανιού ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, πλύνε καλά και στράγγισε το σπανάκι. Στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
Στρώσε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα.
Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και βάλ’ τες στο τηγάνι μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 4 λεπτά.
Πρόσθεσε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθούν τα φασόλια, περίπου 1 λεπτό.
Άπλωσε τις γαρίδες και τα φασόλια πάνω στο “στρώμα” από το σπανάκι.
Στο ίδιο τηγάνι ρίξε την μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίξε το κρεμμυδάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό.
Πρόσθεσε τη μουστάρδα και το ξύδι, ανακάτεψε και ρίξε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά.
Αλατοπιπέρωσε το dressing και περίχυσε με αυτό τη σαλάτα σου.

Πηγή: tlife.gr