Από την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή «SCOOT Fun & Rides», την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν από το Google Play (Android) και το AppStore (iOS), μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης, ηλεκτρικών πατινιών αρχικά και ηλεκτρικών μοτοσικλετών από τέλη Ιανουαρίου, στην πόλη της Πάτρας.

Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε από την νεοσύστατη εταιρεία «SCOOTMON. I.K.E.», με έδρα την Πάτρα και αποτελεί μία πρακτική και φιλική προς το περιβάλλον λύση στις καθημερινές μικρές μετακινήσεις ή για αναψυχή!

Τα ηλεκτρικά πατίνια της «SCOOT Fun & Rides», πράσινα στο χρώμα, αλλά και τη φιλοσοφία, βρίσκονται σταθμευμένα - απενεργοποιημένα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Πατρών, τα οποία ο χρήστης της εφαρμογής «SCOOT Fun & Rides» μπορεί, εύκολα και γρήγορα, να εντοπίσει μέσω της ανωτέρω εφαρμογής.

Η μίσθωση των ηλεκτρικών πατινιών γίνεται μόνο μέσω της εφαρμογής, χωρίς την παρέμβαση φυσικού προσώπου, με την απλή και σύντομη εγγραφή του χρήστη στην εφαρμογή και τη χρήση χρεωστικής ή/και πιστωτικής κάρτας, οπότε και μπορεί να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό πατίνι.


Ο χρήστης μπορεί, ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εντός του εμφανιζόμενου στην εφαρμογή χάρτη, να διακόψει τη χρήση του ηλεκτρικού πατινιού (επίσης χωρίς την παρέμβαση φυσικού προσώπου), οπότε διακόπτεται η χρέωση του χρήστη και απενεργοποιείται το ηλεκτρικό πατίνι, ενώ υπάρχει και δυνατότητα πρόσκαιρης παύσης λειτουργίας, με μειωμένη χρέωση.

Τα ηλεκτρικά πατίνια της «SCOOT Fun & Rides» φέρουν σύστημα ακριβούς εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (GPS), ώστε, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να διαπιστωθεί πού βρίσκονται και δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν εκτός εφαρμογής.

Στα ηλεκτρικά πατίνια της «SCOOT Fun & Rides» υπάρχουν αφενός οδηγίες χρήσης για τους υποψήφιους χρήστες και το παρακάτω σημείωμα - μήνυμα προς τους περαστικούς:

«SCOOT Fun & Rides - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ

• παρακαλώ μην με μετακινείτε,καθώς ενεργοποιείται ο συναγερμός και καλείται η αστυνομία!
• βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω έναν χρήστη στον προορισμό του
• Αν ενοχλώ στείλτε email στο [email protected] ή μνμ στο 6989823612 (viber)
*πληροφορίες στο www.scoot.ltd».

Τα εν λόγω οχήματα δεν λειτουργούν εάν δεν ενεργοποιηθούν. Δεν λειτουργούν, ούτε ξεχρεώνονται, όταν βρίσκονται εκτός του εμφανιζόμενου στην εφαρμογή χάρτη (παρότι εντοπίζονται με ακρίβεια). Οι χάρτες είναι δυναμικοί και θα διαμορφώνονται συνεχώς κατά τις επόμενες ημέρες, συνεκτιμώντας τα μεταβαλλόμενα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.


Το feedback από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της καινοτόμου εφαρμογής είναι εξόχως ενθαρρυντικό και οι περισσότεροι από τριακόσιοι Πατρινοί που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της, δηλώνουν ενθουσιασμένοι, αποστέλλοντας στην εταιρεία ιδιαίτερα θετικά σχόλια και ζητώντας τη διεύρυνση του χάρτη λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών, η οριοθέτηση του οποίου έχει δυναμικό χαρακτήρα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών.

Κατέβασε την εφαρμογή και μετακινήσου έξυπνα, γρήγορα και οικολογικά εδώ!


Info

Facebook: Scoot

Instagram: scoot_fun_rides