Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η τιμωρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU). "Η γνωστοποίηση μέσω του Τύπου της τιμωρίας που αφορά στην ΕΛΟΤ, θυμίζει μαύρες εποχές της ETU, η οποία επέτρεπε στο ψευδοκράτος του Ντεντκάς να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά της πρωταθλήματα. Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό, αντί να μπει στη διαδικασία να λύσει ένα μείζον θέμα μέσω διαλόγου, αποφασίζει να τιμωρήσει αδικαιολόγητα τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αποκλείοντάς τους από τις διοργανώσεις της.

Το μείζον αυτό θέμα, αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες προπονητές και εκεί θα χρειαστεί να εστιάσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι θα  πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. Μία μόνιμη και νόμιμη λύση, η οποία θα προστατεύει πρωτίστως το κύρος των Ελλήνων προπονητών του Ολυμπιακού ταεκβοντό. Αναγνωρίζουμε ότι οι σχολές προπονητών της ETU, έχουν αφήσει δυστυχώς ανοιχτές πληγές σε όλους όσοι την παρακολούθησαν, κι αυτές πρέπει να επουλωθούν και να δοθεί μια οριστική λύση.

Η ΕΛΟΤ, από την πλευρά της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων διεκδικώντας και εν τέλει ιδρύοντας σχολή προπονητών Γ` κατηγορίας το 2018. Από αυτήν αποφοίτησαν πλέον των 200 νέοι προπονητές, κάποιοι εκ των οποίων μέσα στο 2022 θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν το δίπλωμά τους σε πτυχίο Β` κατηγορίας. Παράλληλα, η ΕΛΟΤ θα αιτηθεί άμεσα την πραγματοποίηση μίας νέας σχολής προπονητών Γ` κατηγορίας, στην οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι με το πτυχίο της ETU. 

Για τη διοίκηση της ΕΛΟΤ, ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή είναι η άμεση τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα δοθεί έγκαιρα λύση σε ένα τόσο σημαντικό  και καίριο ζήτημα, προς όφελος των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που μέσα στο 2022 θα κυνηγήσουν το όνειρό τους για διεθνείς διακρίσεις και παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2024, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.