Κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι είναι στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας μην ανταπόκριση του κόσμου στην παραγωγή του «Καρυοθραύστη».  

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη μέρα που ανέβηκε η παράσταση στο θεατρικό σανίδι του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στις 18 Δεκεμβρίου τα εισιτήρια είναι sold out και η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, με τους θεατές να δείχνουν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για αυτή την πρωτότυπη παραγωγή.

Σύμφωνα με κύκλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έγινε για το νεοσύστατο μπαλέτο του Δημοτικού Θεάτρου, τα μέλη του οποίου πρωταγωνιστούν στην παράσταση και εντυπωσιάζουν το κοινό.

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες από θεατές που έχουν δει την παράσταση, το έργο είναι εντυπωσιακό, με τους χορευτές και τις χορεύτριες του μπαλέτου να δένουν με την αρμονία των κινήσεων τους δίνοντας ταυτόχρονα μία διαφορετική πτυχή του όλου θέματος.

Ο κόσμος  φεύγει από το «Απόλλων» με τις καλύτερες εντυπώσεις και με αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο και το θέαμα που έχει δει. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Αντωνίου που με τις οδηγίες του κατόρθωσε να παρουσιάσει αυτό το σύνολο και να στέψει με επιτυχία το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Η επιτυχία του έργου αποτελεί ασφαλώς και μια δικαίωση για την απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να προχωρήσει στη σύσταση αυτού του μπαλέτου, μία απόφαση καινοτόμα που είχε ξενίσει αρχικά πολλούς.


Κυρίως όμως η ανταπόκριση του κόσμου στο έργο είναι μία δικαίωση για τα μέλη του καλλιτεχνικού αυτού σχήματος που δούλεψαν εντατικά και μέσα σε έναν ελάχιστο χρόνο μπόρεσαν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας και καλλιτεχνικού θεάματος.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε τα ονόματα των χορευτών εκτός του Γιάννη Αντωνίου και της βοηθού χορογράφου Όλγας Θάνου, χορεύουν οι: Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Αγγελική  Αναργύρου,  Μαρία Καμπανού,  Ανναθαλία Καράμπελα,   Χριστιάνα  Κατσιμπράκη, Μαρία Κίκινα,  Ιωάννα  Λουπέτη, Νόνη  Μπούφη, Errik Nour,  Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τις «Εκκλησιάζουσες»  όπου θα πάρει μέρος και το καλλιτεχνικό μπαλέτο και που ένα κομμάτι αυτής θα παρουσιαστεί στην τελετή έναρξης. Στην παράσταση παίζουν η Ανδριάννα Χαλκίδη, η Έφη Κιτσαντά, ο Μίλτος Νίκας, ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ θα πάρουν μέρος και τραγουδιστές από την Αθήνα.


(Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ψαθογιαννάκη).