Μικρή κινητικότητα παρατηρείται παραμονές Πρωτοχρονιάς στην αγορά της Πάτρας, με τα μαγαζιά να βλέπουν μία αύξηση της κίνησης τους, χωρίς όμως να ανταποκρίνεται αυτή στις προσδοκίες που είχαν για την εορταστική περίοδο.

«Υπάρχει μία μικρή τόνωση της αγοράς τις τελευταίες μέρες παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις προσδοκίες μας, ούτε με τα περασμένα χρόνια στις αντίστοιχες περιόδους» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με είδη κυρίως που αφορούν τον ρουχισμό, τα υποδήματα, τα παιδικά παιχνίδια και τα διάφορα είδη δώρων. Όμως όλες οι αγορές, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, είναι σε περιορισμένο βαθμό και γίνονται πάντοτε διστακτικά και συγκρατημένα.

Η πτώση άλλωστε της εορταστικής περιόδου σε σύγκριση με τα περασμένα έτη αναμένεται να ξεπεράσει το 30%, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις που υπάρχουν. 

Το θετικό σε ότι αφορά την κίνηση στις γιορτές είναι ότι παρατηρείται μία ελαφριά τόνωση της κίνησης στις τοπικές επιχειρήσεις, με τον κόσμο να γέρνει κάπως την πλάστιγγα προς τα μαγαζιά της πόλης, εκεί που η προτίμηση του ήταν ξεκάθαρη προς τις πολυεθνικές.

Υπάρχει πλέον μια άλλη τάση στην νοοτροπία του καταναλωτικού κοινού, έχοντας συνειδητοποιήσει την μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη της τοπικής αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε συνθήκες πανδημίας;

Αυτό είναι κάτι που θα φανεί με τον καιρό. «Υπάρχει μία μικρή τέτοια τάση, όμως θεωρώ ότι ρόλο σε αυτό έχουν παίξει και οι κινήσεις που έχει κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος, προσπαθώντας να δώσει κίνητρα στον καταναλωτή για να ψωνίσει από τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις της πόλης» αναφέρει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Πάνω σε αυτό η διαδικασία για τη συγκέντρωση λαχνών με προσφορές και δώρα στους καταναλωτές, συνεχίζεται με τον κόσμο να δείχνει μια θετική στάση απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία.


"Εσύ ακόμα να κάνεις τις εορταστικές σου αγορές;"

«Σε αυτές τις γιορτές βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι» αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου. «Πάρε μέρος στη μεγάλη κλήρωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και κέρδισε δώρα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ!

Απλά κάνε τις αγορές σου από τα τοπικά καταστήματα. Στηρίζουμε την τοπική αγορά και κερδίζουμε! Δώρα αξίας 3.000€ περιμένουν τον 1ο τυχερό, 1.500€ τον 2ο τυχερό και από 500€ 4 ακόμη τυχερούς!

Με αγορές άνω των 10€ παίρνεις εντελώς δωρεάν ένα λαχνό, συμμετέχοντας στην κλήρωση που θα γίνει αρχές Μαρτίου 2022. (Μάθε τα συνεργαζόμενα καταστήματα & τους όρους συμμετοχής στο: www.eesp.gr)

Χαρούμενες γιορτές με αγορές που σου χαρίζουν απεριόριστες συμμετοχές στη μεγάλη κλήρωση! Εσύ ακόμη να κάνεις τις εορταστικές σου αγορές;».