Ούτε για σοκολάτα στα εγγόνια τους δεν φτάνουν τα 250 ευρώ που δόθηκαν στους χαμηλοσυνταξιούχους για να κάνουν γιορτές και να έχουν ένα έξτρα εισόδημα για την εορταστική περίοδο που θα ενίσχυε κάπως και την αγορά.

Γιατί στους συνταξιούχους στηρίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό η αγορά και αυτό φάνηκε την εορταστική περίοδο, αλλά και φαίνεται κάθε μήνα όταν τα μαγαζιά κινούνται τις μέρες που πληρώνονται οι ηλικιωμένοι.

Όμως το έξτρα επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους όχι μόνο είναι χαμηλό, αλλά δεν δόθηκε και σε όλους. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Γιώργος Τσαπάρας μιλάει για μία καθαρή κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Ήταν να δοθούν όπως μας είχαν υποσχεθεί τουλάχιστον 620.000 ευρώ για τον σκοπό αυτόν. Από αυτά δόθηκαν εντέλει μόλις 232.000 ευρώ συνολικά. Ήταν τέτοιο όροι και οι προϋποθέσεις που τους μισούς από τους χαμηλοσυνταξιούχους τους απέκλεισαν» τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Τα 250 ευρώ δεν φτάνουν για… ζήτω. Μιλάμε για συνταξιούχους που παίρνουν τον μήνα 300, 400 και 500 ευρώ. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν "ρέστοι" μετά από το πρώτο δεκαήμερο του κάθε μήνα και περιμένουν τον επόμενο για να τη βγάλουν.

Τα 250 ευρώ δόθηκαν μόλις δύο λίγες ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά. Οπότε και να ήθελαν να τα ξοδέψουν σε αγορές για τα αγαπημένα τους πρόσωπα – στην απίθανη περίπτωση που θα τους περίσσευαν αυτά τα χρήματα – δεν θα είχαν την δυνατότητα.

Με λίγα λόγια ούτε οι ίδιοι τα ένιωσαν στη τσέπη τους, ούτε η αγορά. Οπότε μικρό το… καλό, αλλά έστω και αυτό θα ήταν κάτι αν τελικά τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες δινόταν πράγματι στους συνταξιούχους. Σε σύνολο όμως δεν δόθηκαν ούτε τα μισά.