Ένα παρορμητικό ξέσπασμα είναι συνήθως αρκετό για να ξεκινήσει ένας καυγάς, σε ένα ζευγάρι, όπως αναφέρει το vita. Πόσο εύκολο είναι όμως να βγει κανείς από αυτό το χάλι, γρήγορα κι ανώδυνα για τη σχέση;

Δοκιμάστε τους ακόλουθους τρόπους για να τερματίσετε ειρηνικά έναν καυγά:

#1 Επιστρατεύστε το χιούμορ

Το γέλιο και το χιούμορ είναι γνωστό ότι έχουν ευρέως διαδεδομένα οφέλη για την υγεία. Βρείτε κάτι για να γελάσετε, ακόμα κι αν είναι ο εαυτός σας. Ίσως δεν χρειάζεται το κερδίσετε αυτό το «ματς», αφού το να διατηρήσετε την ηρεμία σας είναι πιο σημαντικό.
#2 Προτείνετε ένα time out

Χρησιμοποιούμε time out για να πειθαρχήσουμε ένα μικρό παιδί, οπότε γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε για εμάς; Οι ενήλικες είναι απλά ενήλικα κορίτσια και αγόρια με μεγαλύτερα παιχνίδια. Προσφέρετε να επανέλθετε στο θέμα σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
#3 Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή λέξη

Έχοντας μια «ασφαλή λέξη» μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονωθούν τα επιχειρήματα. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας νιώθετε ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, απλά πείτε τη λέξη και στη συνέχεια κάντε ένα νόημα να επιβραδύνετε και να ακούσετε αληθινά.
#4 Πάτε μαζί μια βόλτα

Εάν έχετε εμπλακεί σε μια διαφωνία που απλά δεν θα σταματήσει, σκεφτείτε να πάτε μια γρήγορη βόλτα. Το περπάτημα και η ομιλία απελευθερώνουν ορμόνες που μειώνουν το άγχος. Κάντε μερικούς γύρους στο τετράγωνο και τα πράγματα θα πρέπει να είναι καλύτερα μετά.
#5 Χρησιμοποιήστε φυσική επαφή

Μια ζεστή αγκαλιά, ένα χτύπημα στην πλάτη ή ένα απαλό φιλί (αν έχετε την άδεια από το αγαπημένο σας πρόσωπο) λέει στο/στη σύντροφό σας ότι η στοργή και ο σεβασμός είναι ακόμα εκεί. Το να κρατάτε τα χέρια μπορεί να μαλακώσει τις λέξεις που χρησιμοποιούνται εν θερμώ.
#6 Γδυθείτε

Ναι, το να γδυθείτε μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να τερματίσετε με μία… θετική νότα έναν καυγά με τον σύντροφό σας. Το να μείνεις θυμωμένος με κάποιον που είναι γυμνός είναι δύσκολο. Τελικά αυτό θα πρέπει να σας κάνει να θυμηθείτε ότι είστε και οι δύο απλά άνθρωποι.