Κύμα συντάξεων έρχεται για ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Πατρών, με ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς να προέρχεται από την ιατρική σχολή.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από τη στιγμή που οι καθηγητές του Πανεπιστημίου εργάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρίου και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Ήδη το ΠΓΝ Πατρών αντιμετωπίζει κενά σε εργαζόμενους υγειονομικούς, κυρίως σε νοσηλευτές, αλλά και διαφόρων ειδικοτήτων που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης των ακαδημαϊκών γιατρών από το νοσοκομείο, θα αφήσουν γυμνό το νοσηλευτικό ίδρυμα σε καίριες θέσεις διαφόρων κλινικών που θα μείνουν κενές για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι προσλήψεις ακαδημαϊκών στο Πανεπιστήμιο Πατρών γίνονται με το σταγονόμετρο, δύσκολα θα αλλάξει κάτι με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τα δύο ιδρύματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της επικράτειας, με καινοτόμες έρευνες που αφορούν όλο το ιατρικό πεδίο, ενώ σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της έχει παίξει η σύνδεση της με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.