Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα 11.264 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αριθμό άνευ προηγουμένου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς βάσει των επιμέρους ανακοινώσεων, καθώς το ξέσπασμα της ιδιαίτερα μολυσματικής παραλλαγής Omicron του SARS-CoV-2 προκαλεί προβλήματα στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας της χώρας της Ωκεανίας, την ώρα που πολιτειακές κυβερνήσεις επιδίδονται σε αντεγκλήσεις για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Διαπιστώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, που αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε λίγους περισσότερους από 2.200 νεκρούς. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν κάποιος από τους θανάτους οφειλόταν σε μόλυνση από την Όμικρον.

Η παραλλαγή Omicron –που ειδικοί λένε πως είναι πιο μολυσματική, αλλά δεν προξενεί τόσο βαριά μορφή της ασθένειας όσο άλλες, όπως η Δέλτα για παράδειγμα– άρχισε να εξαπλώνεται στην Αυστραλία ενώ η χώρα ξεκινούσε το άνοιγμα της οικονομίας της, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια επιβολής και άρσης lockdowns. Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, παρότι το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 16 ετών που έχει εμβολιαστεί ξεπέρασε το 90%, οι πολιτειακές κυβερνήσεις επανέφεραν σε ισχύ κάποια μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η είσοδος σε δημόσιους χώρους μόνο πλήρως εμβολιασμένων, εφοδιασμένων με ψηφιακό πιστοποιητικό και κωδικό QR.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ