Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που προκάλεσε την οργή της Ιεράς Συνόδου και όχι μόνο.

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά, κατά της ανάρτησης, χαρακτηρίζοντάς την προσβλητική.

«Αν ο ένας αρχίζει να χλευάζει τον άλλον για τα πιστεύω του, δεν βγάζουμε άκρη» σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Το ίδιο θα έλεγα αν έβγαζε τον Βούδα με μαγιό», πρόσθεσε, και τόνισε ότι ενώ ο κ. Μόσιαλος ήθελε να βοηθήσει για την πανδημία, προσέβαλε τον πυρήνα της χριστιανικής θρησκείας.

Ακατάλληλος να πείσει τους πιστούς να εμβολιαστούν
Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Μόσιαλου στη θέση του, ο υπουργός κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «εάν με ρωτάτε αν ερχόμενος ο κ. Μόσιαλος σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας προσβάλλοντας κάτι τόσο θεμελιώδες για τον πιστό… Εάν αυτό τον καθιστά κατάλληλο για να τους πείσει να εμβολιαστούν… Σίγουρα τον καθιστά ακατάλληλο είναι η απάντηση. Διότι επαναλαμβάνω δεν μπορείς να πείσεις κανένας υβρίζοντας».

Συμπληρώνοντας ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στο Open: «Δεν υποτιμώ τον κ. Μόσιαλο, έχει προσφέρει στην πανδημία, είναι σοβαρός άνθρωπος. Πολιτικοί αντίπαλοι ήμασταν αλλά τον σέβομαι. Εάν έλεγε ένα συγνώμη δεν ήταν αυτός ο στόχος μου… Εγώ έχω κάνει άπειρες άστοχες αναρτήσεις».

Παράλληλα τάχθηκε, απέναντι σε όσους σήκωσαν για την ανάρτηση «σημαία στο όνομα του φιλελευθερισμού», καθώς έτσι «προσβάλουν τον φιλελευθερισμό. Απορώ με αυτό που κάνουν».

Για τα νέα μέτρα
Ο υπουργός, είπε ότι στην αρχή της νέας χρονιάς θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού, τα οποία, «θα είναι ήπια» και συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Αναφερόμενος στα «καπέλα» στις τιμές των μασκών, επανέλαβε ότι θα επιβάλλει το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιτρέπει ο νόμος.