Για τη σειρά Δύο Ξένοι μίλησε ο Φώτης Σπύρος στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Θάνο Ξάνθο. Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός, στο αρχικό σενάριο δεν ήταν ζευγάρι με την Άβα Γαλανοπούλου ούτε έτρωγε τα “περίφημα” χαστούκια που έγραψαν ιστορία. Αυτό ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία.

Πώς προέκυψε ο ρόλος σου στους «Δύο Ξένους» και τι είναι αυτό που θυμάσαι;

Την περίοδο εκείνη έπαιζα στο Θέατρο Τέχνης και είχαν έρθει ο Αλέξανδρος Ρήγας με τον Δημήτρη Αποστόλου να με δουν και τους άρεσα. Κάποια στιγμή, ήμουν περιοδεία στη Ρόδο την ίδια χρονιά, αλλά με άλλη παράσταση και δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Αποστόλου, που μου πρότεινε να παίξω στη σειρά.

Μου είπε ότι υπάρχει ένας ρόλος πολύ μικρός και τον έχουν μάλιστα πει και «Φώτη». Εγώ ήθελα να κάνω τηλεόραση, ήμουν 19 ετών και ήταν η πρώτη μου δουλειά, οπότε κάπως έτσι είπα το «ναι». Βρέθηκαν όμορφοι άνθρωποι, σε μία πολύ ωραία συγκυρία και με όμορφη διάθεση. Έτσι θυμάμαι τους «Δύο Ξένους». Τότε δημιουργούνταν η τηλεόραση και όλοι πηγαίναμε δοκιμαστικά και δεν ήμασταν επαγγελματίες, οι περισσότεροι.


Απλά γουστάραμε και το κάναμε. Αυτό που άρεσε και αρέσει στον κόσμο ακόμη και σήμερα, που βλέπει τη σειρά, είναι η αυθεντικότητά της, αλλά και το γεγονός ότι κάναμε κάτι που το γουστάραμε και περνούσαμε πρώτα απ’ όλα εμείς καλά. Ο ρόλος του «Φώτη» ήταν πολύ μικρός. Πραγματικά δεν με ενόχλησε αυτό, γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχουν μικροί ρόλοι, αλλά όμορφες διαθέσεις.

Κοιτάζοντας πίσω, θα εξομολογηθώ ότι δεν έχω κάνει στην τηλεόραση ρόλους διαφορετικούς από αυτό που είμαι στη ζωή μου. Τον εαυτό μου έκανα. Τον Φώτη. Το ίδιο έκανα και στους «Δύο Ξένους». Όταν πήρα το σενάριο στα χέρια μου, ήταν μια δυο ατάκες. Θυμάμαι με την Άβα Γαλανοπούλου είδαμε ότι οι ρόλοι μας είναι πάρα πολύ μικροί και «ανοίξαμε» τους ρόλους για να φανούμε. Πράγμα που άρεσε εν τέλει στον Αλέξανδρο. Ούτε χαστούκια έτρωγα στο αρχικό σενάριο, ούτε είχα σχέση με την Άβα, αλλά προέκυψε στην πορεία.