Είναι γεγονός ότι ο δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός είχαν ετοιμάσει μία σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο την πλατεία Γεωργίου και το όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην καρδιά της πόλης.

Δράσεις και events που θα έδιναν μία ακόμα γιορτινή διάθεση στην πλατεία Γεωργίου που ειδικότερα φέτος αρέσει σε πολλούς συμπολίτες μας για αυτό και περνούν από εκεί είτε για να χαζέψουν την φάντη, είτε το φωτεινό αστέρι, είτε όλες αυτές τις φιγούρες που συνθέτουν το όλο σκηνικό που έχει στηθεί εκεί.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν που φέρνουν την ακύρωση των εκδηλώσεων χάλασαν τα σχέδια του δήμου, όχι όμως την διάθεση για γιορτές των Πατρινών. Ο κόσμος έχει ανάγκη να νιώσει την ατμόσφαιρα της γιορτής και των Χριστουγέννων και αυτό όσες εκδηλώσεις και αν ακυρωθούν, δεν πρόκειται του το ματαιώσει κανείς.

Για αυτό και πλατεία Γεωργίου αποτελεί σημείο αναφοράς αυτές τις μέρες για τους Πατρινούς που κατεβαίνουν μία βόλτα στο κέντρο μόνο και μόνο για να χαζέψουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό. Πρωταγωνιστές όπως πάντα τα μικρά παιδιά.

Οι φωτογραφίες είναι του Χάρη Ζανίδη.