Ήταν που ήταν η Μαρίνα της Πάτρας σε κακή κατάσταση, ήρθαν οι πρόσφατες καταστροφές που έγιναν στην παραλιακή ζώνη από την κακοκαιρία και την αποτελείωσαν.

Η κακοκαιρία και οι καταστροφές που έφερε αυτή δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην Μαρίνα αφού πλέον όχι μόνο δεν υπάρχουν θέσεις για να σταθμεύσουν τα διερχόμενα σκάφη, αλλά έχουν μείνει εκτός και τα ήδη υπάρχοντα σκάφη.

Στην ουσία μαζί με τα εφτά σκάφη που περιμένουν για να βρουν μία θέση, οι καταστροφές μείωσαν την δυναμική της Μαρίνας κατά περίπου 18 με 20 σκάφη. Οπότε η Μαρίνα εκτός από το ότι δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει διερχόμενα σκάφη, θα χάσει και θέσεις που έδιναν χρήματα στο δημοτικό ταμείο.

Η ανάγκη λοιπόν για ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που να αναβαθμίσει τη Μαρίνα και να της δώσει μία άλλη δυναμική, είναι πιο υπαρκτή από ποτέ.

Μακάρι να το καλοκαίρι που έρχεται η κατάσταση να έχει διορθωθεί και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε η Μαρίνα να μπορεί να είναι σε θέση να φιλοξενήσει έστω και το 1/3 των σκαφών που έρχονται από την Πάτρα.

Αλλά από τη στιγμή που δεν αλλάζει κάτι, το βλέπουμε μάλλον χλωμό και αυτό…