Η κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!» συνάντησε τη Ρούλα Πατεράκη, η οποία μίλησε για τη δύσκολη δουλειά του ηθοποιού, τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την παράσταση που όπως αναφέρει η ίδια «της πήρε» ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και την αγάπη της στις κούκλες.

«Η δουλειά που κάνω είμαι μια δουλειά έσχατης ταλαιπωρίας, οδύνης, βασάνων, πολλές φορές οικονομικής απαξίωσης», είπε η καταξιωμένη ηθοποιός για τη δουλειά της.

Αναφερόμενη στη γνωριμία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το γεγονός ότι σκηνοθέτησε τις τελευταίες της δουλειές, η ίδια είπε ότι «Την Αλίκη στις επαναλήψεις που γίνονται συνεχώς δεν μπορώ να τη δω στην τηλεόραση. Με πληγώνει, δε θέλω να τη βλέπω. Μου κάνει κακό ότι λείπει». «Θυμάμαι ότι μου έλεγε για το παιδί της ότι “ο Γιάννης είναι αστέρι”», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα μαθήματα υποκριτικής που έκανε με την Ελένη Φουρέιρα, η Ρούλα Πατεράκη είπε ότι «Ήρθε για λίγο και περάσαμε πολύ ευχάριστα, αλλά δεν μπορώ να σου πω αν πρέπει να είναι στην υποκριτική».

«Με το Σάκη Ρουβά θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναδουλέψω. Μου αρέσει πολύ σαν χαρακτήρας, έχει μια καθαρότητα», ανέφερε η ίδια για τη συνεργασία της με το Σάκη Ρουβά.

Σχετικά με το ελληνικό MeToo και την υπόθεση Λιγνάδη που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η Ρούλα Πατεράκη είπε ότι «Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε την ιδέα μου για την παράστασή μου, τον “Πελοποννησιακό πόλεμο” και έφυγε. Επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “έκλεψε” προτιμώ τη λέξη “πήρε” τα πράγματα και έφυγε. Άρα με το Δημήτρη Λιγνάδη έζησα και εγώ το MeToo, αλλά με άλλο τρόπο. Δεν του ζήτησα το λόγο. Από ανθρώπους που παίρνουν ιδέες και φεύγουν, τι λόγο να ζητήσεις; Δεν με απασχολεί που είναι στη φυλακή, μάλιστα το έμαθα πιο αργά από όλους».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο. Θα υποτροπιάσουν τα πράγματα ξανά».

Η αγαπημένη ηθοποιός, αναφερόμενη στο πάθος της με τη κούκλες, είπε ότι «Τώρα έχω πάνω από 1.000 κούκλες. Έχω δέος, έχω πάθος. Θεωρώ ότι είναι το πιο όμορφο πράγμα».

«Στα γάντια δεν έχω αγάπη. Τα φοράω συνέχεια λόγω ενός προβλήματος που είχα από μικρή και έχω παγωμένα άκρα. Τα φορούσα για να ζεσταίνομαι. Όμως τα έχω συνηθίσει πολύ, και νιώθω μια ασφάλεια», εξήγησε η Ρούλα Πατεράκη.