Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση των 11 νεκρών από κορωνοϊό σε μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην Πάτρα.

Η κόρη ενός από τους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από COVID-19, όντας ανεμβολίαστος, καταγγέλλει ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονταν δεν ήταν αυστηρά.

Σοκαριστική είναι η αναφορά της στους υπευθύνους της συγκεκριμένης μονάδας που, όπως λέει η ίδια, όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός!

Όπως αναφέρει η ίδια, “οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test.”

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.

“Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία”, επισημαίνει, ενώ εξηγεί για ποιον λόγο ο πατέρας της δεν είχε κάνει το εμβόλιο: “Ο πατέρας μου ήταν ανεμβολίαστος γιατί ήταν θρομβοφιλικός και είχε θρόμβωση”, λέει.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα αναφέρει για τους υπευθύνους της μονάδας, που όχι μόνο δεν παρότρυναν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντιθέτως, όπως η ίδια ισχυρίζεται, έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

"Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του εμβολιασμού). Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορονοϊό και να μην τα πιστεύει."