Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος στο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής καλλιτέχνης τοποθετήθηκε με σαφήνεια για το τσουνάμι καταγγελιών που ήρθε στο φως και αφορούσε κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

Μέσα στο 2021 μπήκε και πολύ φως στον χώρο του θεάτρου από τις διάφορες καταγγελίες που έγιναν για σωματική, ψυχική και λεκτική βία… Μόνο θετικό δεν είναι αυτό;

Πλέον όλα έχουν πάρει τη δικαστική οδό. Να πάμε στην ουσία, λοιπόν, των πραγμάτων και όχι στην κλειδαρότρυπα. Τα πράγματα αυτά έγιναν και θα γίνονται. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζει κανείς. Γιατί στη ζωή και στο θέατρο θα βρεις και εκμεταλλευτές και αλαζόνες και ζούγκλα και αθλιότητα. Πως θα τους αντιμετωπίσεις, λοιπόν, όλους αυτούς τους γλοιώδεις τύπους; Με ποιον νόμιμο τρόπο θα τους βάλεις στη θέση τους; Επειδή η κοινωνία μας δεν είναι αγγελικά πλασμένη, δεν πρέπει στην καθημερινότητα να γίνεις θύμα κανενός. Δεν αφήνεις να σε πειράξει κανείς στον χώρο της εργασίας σου, ορθώνεις ανάστημα, βάζεις όρια και δεν αφήνεις τα σπυριά να κακοφορμίσουν. Με το που πάει να δημιουργηθεί το σπυρί, το κόβεις από τη ρίζα. Το πατάς κάτω. Την αδικία δεν την μπορώ. Για αυτό λέω στους νέους με σεβασμό να ορθώνουν το ανάστημα τους και κανείς να μην τους εκμεταλλεύεται. Ακούω συνεχώς για κακοποιητικές σχέσεις. Μα πως έφτασε κάποιος στο σημείο να σε ξυλοκοπήσει; Δεν έφτασε από τη μια μέρα στην άλλη. Πρώτα σε απαξίωσε, σε υποτίμησε και αυτή ήταν η καθημερινότητα σου, σε έβρισε κι εσύ το δέχθηκες όλο αυτό. Να βάζουμε, λοιπόν, το μυαλό να δουλέψει. Δεν είμαστε πρόβατα. Σου είπε μία, πες του κι εσύ δύο και πάρε δρόμο. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και στη δουλειά και στην προσωπική ζωή. Μη φοβάστε, μην κολλάτε, κοιτάξτε μπροστά και φύγετε με αξιοπρέπεια!