Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός το θέατρο σκιών και τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα των παιδιών, τον Καραγκιόζη.

Ο Πατρινός Καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Καλπουζάνης ανεβάζει στο «Λιθογραφείον» το κλασικό έργο του Charles Dickens «Το πνεύμα των Χριστουγέννων», παντρεύοντας την ξένη λογοτεχνία με την λαϊκή παράδοση.  

Η παράσταση είναι καινοτόμα, καθώς υπάρχει η χρήση της τεχνολογίας των animation και των ψηφιακών σκηνικών. Ο Καραγκιόζης στο ρόλο του φτωχού βιοπαλαιστή-υπάλληλου που τον εκμεταλλεύεται ο πλούσιος και άπληστος Σκρουτζ. Ο κύριος Σκρουτζ είναι ένας πολύ τσιγκούνης άνθρωπος. Όλα τα αξιολογεί με βάση το κόστος σε χρήματα.

Ο πάμφτωχος υπάλληλός του, ο Καραγκιόζης θέλει να περάσει όμορφα τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, όπως και όσο μπορεί. Ο πάμπλουτος αλλά τσιγκούνης Σκρουτζ, όμως, θεωρεί τα Χριστούγεννα εντελώς περιττό έξοδο όπως άλλωστε και άλλες απολαύσεις της ζωής.


Το βράδυ όμως της παραμονής των Χριστουγέννων θα δει ένα όνειρο που θα αλλάξει την ζωή του για πάντα. Τα πνεύματα θα εμφανιστούν πάνω στο πανί για να αλλάξουν τη σκέψη και τη ζωή του Σκρουτζ και στο τέλος θριαμβεύει η καλοσύνη και η αγάπη.

Η πρεμιέρα έγινε το Σάββατο στις 18 Δεκεμβρίου και όλο αυτό το διάστημα η ανταπόκριση του κοινού ήταν αρκετά θετική, με τα μικρά παιδιά να φεύγουν ενθουσιασμένα από το θέατρο.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στις 26/12 στις 18:00, στις 28/12 στις 18:00, στις 29/12 στις 18:00 και 30/12 στις 18:00. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον ζωγράφο Αντρέα Αγγελόπουλο που "έφυγε" ξαφνικά αφήνοντας όμως μεγάλο έργο πίσω του.