Παραμονές πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του έτους, οι "Καραντίνα Helpers", ντύνονται Αϊ Βασίληδες, καβαλούν τα μηχανάκια τους και σκορπίζονται στους δρόμους της Πάτρας για να μοιράσουν πόρτα – πόρτα δώρα σε περίπου 50 παιδάκια οικογενειών που είναι σε δύσκολη οικονομική θέση.

Η ομάδα αυτή που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στις ζωές μας η πανδημία, συνεχίζει την δράση της, έχοντας μάλιστα αναπτύξει ένα σημαντικό έργο κοινωνικής αλληλεγγύης όλους αυτούς τους μήνες.

Τα μέλη της ομάδας μας αυτοσυστήνονται στην σελίδα τους αναφέροντας τα εξής: «Η ομάδα μας δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020 με στόχο τη στήριξη εκείνων των συμπολιτών μας που βιώνουν την κρίση πιο έντονα. Δηλαδή των κοινωνικά ασθενέστερων μελών της κοινωνίας μας.

Στο διάστημα αυτό δείξαμε υπευθυνότητα και δύναμη. Γίναμε ένα. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε όπου μας ζητήθηκε.

Κερδίσαμε φίλους, αποκτήσαμε εμπειρίες, γίναμε λίγο καλύτεροι. Βρήκαμε τρόπο να εκφράσουμε αυτά που ήθελε να πει η καρδιά μας. Το ταξίδι αυτό θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε όσους μας χρειάζονται. Λίγο από πολλούς. Αυτό χρειάζεται από τον καθένα μας».

Όπως μας λένε τα μέλη της, πέρα από τα παιχνίδια που είναι να μοιράσουν στα παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η ομάδα έχει κάνει ήδη το θαύμα της αγάπης που γεννάται αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων.

Μοίρασε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 40 οικογένειες της Πάτρας, παρόλο που η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη από πλευράς προσφορών και συγκέντρωσης ειδών.


«Πέρυσι υπήρχε lockdown και ο κόσμος ήταν πιο ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Φέτος που η αγορά είναι ανοικτή τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα αφού σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και που μειώνουν το περίσσευμα για προσφορά που μπορεί να θέλει να δώσει κάποιος, δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό το συναίσθημα αυτό.

Ήταν λιγότερες οι προσφορές και μικρότερη η διάθεση για εθελοντισμό, αν και εμείς καταφέραμε με τη βοήθεια όλη της ομάδας και όσων ήταν στο πλευρό μας να ξεπεράσουμε την τάση αυτή. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα από τη συγκέντρωση που πετύχαμε ήταν ικανοποιητικό» μας αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Οι ανάγκες πάντως δεν τελειώνουν. Η συγκέντρωση των ειδών που ξεκίνησε έτσι από τις 13 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί έως τις 29 του μήνα.