Πάνω από 2.000 μερίδες φαγητού θα μοιράσει τα φετινά Χριστούγεννα ο «Άρτος Αγάπης» και η τοπική εκκλησία της Πάτρας σε απόρους και οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση, μη έχοντας τα απαραίτητα για να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων (παραμονή είναι νηστεία) και οι μερίδες φαγητού που θα δοθούν θα έχουν έναν εορταστικό χαρακτήρα, με σούπα, γαλοπούλα, χοιρινό κρέας και γλυκίσματα.

Ο «Άρτος Αγάπης» πιο αναλυτικά, η δομή της Ιεράς Μητρόπολης που εδώ και πάνω από πέντε χρόνια έχει ξεκινήσει και συνεχίζει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, θα δώσει τα φετινά Χριστούγεννα 400 μερίδες φαγητού.

Όμως ταυτόχρονα η δομή που αποτελεί και το κεντρικό μαγειρείο της τοπικής εκκλησίας, δίνοντας μερίδες φαγητού και σε άλλες ενορίες διαφόρων περιοχών της Πάτρας για απόρους και οικογένειες που περνάνε δύσκολα, θα μοιράσει δεκάδες ακόμα μερίδες για τα Χριστούγεννα.

Συνολικά η τοπική εκκλησία της Πάτρας θα δώσει 2.500 μερίδες φαγητού, καθώς υπάρχει μια αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι, στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, αλλά και στους απόρους.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός του Άρτου της Αγάπης μερίδες φαγητού δίνουν καθημερινά η ενορία της Αγίας Σοφίας και η ενορία της Αγίας Τριάδας.

Η διανομή θα γίνει και αυτή την χρονιά σε πακέτο αφού λόγω των συνθηκών της πανδημίας και του κορωνοϊού το εστιατόριο του Άρτου της Αγάπης δεν θα λειτουργήσει.


Ο υπεύθυνος για την λειτουργία της δομής ο Πρωτοσύγκελος πάτερ Αρτέμιος αναφέρει τα εξής: «Η εκκλησία στέκεται καθημερινά στο πλευρό του συνανθρώπου και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αυτές τις μέρες των γιορτών.

Έχουμε προετοιμάσει συνολικά 2.500 μερίδες φαγητού για τα Χριστούγεννα για να διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα».

Υπογραμμίζουμε ότι τις περασμένες ημέρες και ο Κοινωνικός Οργανισμός μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο έδωσε τρόφιμα για τις μέρες των Χριστουγέννων σε 780 οικογένειες, κοντά δηλαδή στα 3.000 άτομα.