Με πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ συνεχίζεται η διενέργεια εμβολιασμών των κατοίκων της υπαίθρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κατοίκους των ορεινών χωριών.

Έτσι, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στα χωριά:

-Αγράμπελα στις 10:00π.μ.

-Πλάκα στις 11:00 π.μ.

-Τριπόταμα στις 12:00 μ.

Σημαντικός συνεργάτης στην εμβολιαστική διαδικασία είναι το Γ.Ν. Καλαβρύτων, καθώς συμβάλλει στην διάθεση του ιατρικού προσωπικού και των εμβολίων.

Προσπάθεια της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η θωράκιση της υγείας των κατοίκων των ορεινών όγκων, στα πλαίσια της αναχαίτισης της πανδημίας.

Σε έναν ακόμη γνωστό χειμερινό τουριστικό προορισμό η Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα της 6ης ΥΠΕ

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ το ποσοστό των εμβολιασμών έχει αυξηθεί σημαντικά σε περιοχές της υπαίθρου, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού.

Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού έχει επισκεφθεί περιοχές της ορεινής Ηλείας και Αχαΐας και έχει πραγματοποιήσει 1000 εμβολιασμούς, περίπου, σε λιγότερο από δύο μήνες.

Μεταξύ των περιοχών αυτών είναι και η Δίβρη Λαμπείας, στην οποία στις 22 Δεκεμβρίου η Κινητή Μονάδα βρέθηκε για τρίτη φορά. Πρόκειται για έναν χειμερινό τουριστικό προορισμό στον οποίο είχε παρατηρηθεί πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών τους προηγούμενους μήνες. Τώρα πια, με γνώμονα το σύνθημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΑΣ» όχι μόνο υπάρχει συμμετοχή συμπολιτών στην εμβολιαστική διαδικασία, αλλά αυτή αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι η εμβολιαστική κάλυψη διενεργείται μόνο με εμβόλιο Phizer και υπάρχει η δυνατότητα είτε για την α’ δόση, είτε για τη β΄ δόση ή ακόμη και για την αναμνηστική (γ) δόση. Στόχος είναι η αποφυγή της διασποράς της νόσου στους κατοίκους των ορεινών όγκων στα πλαίσια αναχαίτισης της πανδημίας.