51 τρόφιμοι του γηροκομείου της Πάτρας που μέσα σε ένα μήνα "θέρισε" ο κορωνοϊός, νόσησαν συνολικά. Από τους 51 οι δώδεκα έχουν αναρρώσει, ενώ οι οχτώ απεβίωσαν στο νοσοκομείο και οι άλλοι δύο εντός του γηροκομείου.

Αυτό αναφέρει έγγραφο της δομής που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ύστερα από την αποκάλυψη που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος στους δημοσιογράφους.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι από τους 51 τρόφιμους που έχει συνολικά η δομή οι 26 είναι εμβολιασμένοι και οι άλλοι 25 ανεμβολίαστοι. Από τους αποθανόντες οι εμβολιασμένοι ήταν τρεις και οι άλλοι εφτά δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Επίσης από τους εφτά εργαζόμενους που έχει η δομή ήταν όλοι εμβολιασμένοι και κανείς δεν είχε νοήσει. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διεύθυνση του γηροκομείου στο Mega ο λόγος που τα 25 άτομα που ήταν τρόφιμοι της δομής δεν είχαν κάνει το εμβόλιο είναι ότι είχαν δώσει το οκ, είτε οι ίδιοι, είτε οι συγγενείς τους.

Να αναφέρουμε ότι το όλο θέμα είχε προκύψει πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 65 και το πρόστιμο των 100 ευρώ.