Πάνω από 100 ιερείς της Πάτρας παραμένουν ανεμβολίαστοι και έχουν τις αναστολές τους στο να πάνε να κάνουν το εμβόλιο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό από τους ιερείς αυτούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αφορούν τον κύκλο γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και το περιβάλλον του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, αλλά έχει να κάνει με κληρικούς που υπηρετούν έξω από το κέντρο της Πάτρας.

Στην Πάτρα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα με δώδεκα ενορίες που οι ιερείς τους έχουν ταχθεί ανοικτά κατά του εμβολίου, παροτρύνοντας τους πιστούς να μην το κάνουν, ενώ εκτός των ιερέων της Μητρόπολης Πατρών, υπάρχουν και οι παλαιοημερολογίτες κληρικοί που είναι ακόμα πιο φανατικοί και μιλούν για ένα σατανικό σχέδιο της παγκόσμιας εξουσίας που έχει στόχο να μειώσει τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Όλα αυτά τη στιγμή που πλέον είναι εμφανές ότι ένα από τα μεγαλύτερα αναχώματα της επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας ήταν και παραμένει η εκκλησία, παρά την αντίθετη θέση που έχει εκφράσει τόσο η Οικουμενική Σύνοδος, όσο και οι περισσότερες από τις Μητροπόλεις της επικράτειας.

Να σημειώσουμε πως ο ιερέας που βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή του και η κατάσταση του επιδεινώνεται, καθώς πλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι προ ημερών ο ιερέας είχε χάσει τον πατέρα του, επίσης κληρικό και έναν από τους πιο αγαπητούς ιερείς της πόλης. Τόσο αυτός, όσο και ο πατέρας του ήταν ανεμβολίαστοι.

Πάντως, παρά τα όσα λένε τα κρούσματα στον χώρο της εκκλησίας, είτε σε κληρικούς, είτε σε ανθρώπους που σχετίζονται με το περιβάλλον της κάθε ενορίας, συνεχίζονται και στην Ιερά Μητρόπολη υπάρχει έντονος προβληματισμός, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.