Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Αχαιας-Ηλείας-Κεφ/νιας-Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του για την 24ωρη απεργία αναφέρει:

"ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ (Τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/12/2021.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην συνεχιζόμενη στοχοποίησή τους από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Χατζηδάκη ο οποίος με επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του απαξιώνει τον ΕΦΚΑ χρεώνοντας τους υπαλλήλους του για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι.

Την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση των εκκρεμών συντάξεων και των πολιτικών επιλογών της, από την ημέρα που ανέλαβε ο σημερινός Υπουργός Εργασίας, δεν θα την χρεώσει στους εργαζόμενους οι οποίοι δεινοπαθούν μαζί με τους ασφαλισμένους από τα άλυτα χρόνια προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων που με προχειρότητα συγχωνεύθηκαν στον ΕΦΚΑ .

Η κατάσταση στον ΕΦΚΑ είναι τραγική αφού σήμερα το συνεχώς μειούμενο προσωπικό (ήδη το 2021 αποχώρησαν 900 υπάλληλοι) καλείται να αντιμετωπίσει με πανάρχαιο εξοπλισμό με απίστευτη πολυνομία, με αμέτρητα λογισμικά συστήματα που δυσκολεύουν αντί να διευκολύνουν την έκδοση συντάξεων, τα δυσεπίλυτα χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις προβλήματα του οργανισμού.

Ο Υπουργός προκειμένου να απεμπολήσει την τεράστια ευθύνη του, λειτουργεί επικοινωνιακά μόνο και υποκρινόμενος προς την Ελληνική Κοινωνία προβάλει ως λύση της δεινής κατάστασης την αναστολή χορήγησης κανονικών αδειών τις ημέρες των εορτών που έτσι και αλλιώς χορηγούνταν πάντα περιορισμένα με βάση τις ανάγκες της Υπηρεσίας και την εύρυθμη λειτουργία των υποκαταστημάτων.

Ο γνωστός Υπουργός των ιδιωτικοποιήσεων επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να συνεχίσει το πολιτικό του έργο και στον ΕΦΚΑ, που αποσκοπεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του, όπως έπραξε με την επικουρική ασφάλιση, και το οποίο θα ολοκληρωθεί με την ιδιωτικοποίηση της κύριας ασφάλισης".
Ο λαϊκισμός, ο αυταρχισμός και φαρισαϊσμός του κ. Χατζηδάκη δεν θα περάσει.