Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Κόντρα στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, στην εκμετάλλευση και τους αντεργατικούς νόμους, την καταστολή και τον αυταρχισμό, το χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, για να φουσκώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας.

Κόντρα στα βάρβαρα μέτρα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τα εγκλήματα των κρατών, με τις κυβερνήσεις και τις διεθνείς ενώσεις τους (ΕΕ και ΝΑΤΟ), σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Κόντρα στη βαρβαρότητα και τη μοιρολατρία, με όπλα τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη μας, τον αγώνα μας ενάντια στους πραγματικούς ενόχους της σκληρής και γκρίζας καθημερινότητας μας, συναντάμε το 2022 με ψηλά το κεφάλι, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των αναγκών μας σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Γι’ αυτό σε καλούμε να μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική αισιοδοξία, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και τον Σύλλογό μας.

Κάνουμε πράξη τη λαϊκή αλληλεγγύη, δεν αφήνουμε καμία και κανέναν μόνο του.Και αυτά τα Χριστούγεννα εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στις λαϊκές οικογένειες που το έχουν ανάγκη από 18/12 έως 24/12 και ώρες 18:00μμ-20:00μμ ο Σύλλογος μας θα συλλέγει τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια & παιδικά βιβλία σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια της Πλατείας Γεωργίου. Καμία λαϊκή οικογένεια, κανένας άνεργος, κανένα παιδί, να μην μείνει χωρίς τρόφιμα, ειδικά τις μέρες των γιορτών.

Kανένα εργατικό λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα μέσα στις γιορτές!

Με την ακρίβεια να είναι στα ύψη, δεκάδες είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει ούτε ένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα στις γιορτές. Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη και ώρα 10:30πμ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την παύση διακοπών ρεύματος μέσα στις γιορτές.

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με δράσεις για τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών!

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για άλλη μία χρονιά διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων, την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη και ώρα 6:00μμ στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στη γιορτή, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένα παραμύθια και τραγούδια, να απασχοληθούν με δημιουργικές κατασκευές και ζωγραφική, να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Στη γιορτή θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία, δύναμη και αντοχή!".