Κατά γνωστού κινηματογραφικού παραγωγού στρέφεται ο Ορέστης Τζιόβας. Ο ηθοποιός μετά την είδηση πως μια νέα ταινία ετοιμάζεται με παραγωγό ένα πρόσωπο με το οποίο στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και ο ίδιος, φαίνεται πως έγινε έξαλλος αφού ο ίδιος πέντε χρόνια μετά τη συνεργασία τους, παραμένει απλήρωτος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό” και τον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο ο Ορέστης Τζιόβας ανέφερε: «Προ πέντε ετών είναι αυτό το χρέος. Ποτέ δεν καλύφθηκε. Η συμφωνία μου, όπως και όλων, ήταν με τη λήξη των γυρισμάτων να πληρωθούμε. Δεν αφορούσε στην ολοκλήρωση της ταινίας ή στην ολοκλήρωση της παραγωγής ή στη διανομή στις αίθουσες. Και τώρα, επειδή πηγαίνουμε για παραγραφή χρέους, τον Φεβρουάριο κλείνουμε πέντε χρόνια, κινούμαστε τώρα όσο περισσότερο μπορούμε.

Προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν μέσω δικηγόρου, που δε θέλω να ονοματίσω προφανώς, ο οποίος τελικά δεν φάνηκε να είναι τόσο με το μέρος μας γιατί πήγαινε προς την παραγραφή, δηλαδή με τακτική. Χρωστάει ο άνθρωπος σε πάρα πολύ κόσμο.

Υπήρξε ένα πρόβλημα με την τότε σύζυγό μου, θέμα υγείας, του ζήτησα ευθέως να πάρω χρήματα, μου είπε ότι θα με βοηθήσει και μου φέρθηκε κατ΄αυτό τον τρόπο. Δεν έχει υπάρξει απλά αφερέγγυος. Μου είπε ότι θα με βοηθήσει στο πρόβλημα υγείας και όταν του ζήτησα τον λόγο, «γιατί δε με βοηθάς όπως μου είπες» μου μίλησε κατ’ αυτό τον τρόπο».

«Πολλοί συνάδελφοί μου έχουν το ίδιο θέμα μαζί του. Και αυτό μου κάνει εντύπωση και είναι και ένα δείγμα ότι δε φέρθηκε μόνο σε εμάς έτσι αλλά είναι μια τακτική γενικότερη. Δε μου έκανε μήνυση, για καλό του μάλλον γιατί πραγματικά δε νομίζω ότι θα μπορούσε να δικαιωθεί. Φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει τον άνθρωπο να αποκαταστήσει τη φήμη του γιατί προφανώς έχει κάποιες πλάτες σε αυτόν τον χώρο και συνεχίζει να δουλεύει. Έχει βγάλει τα «Bachelor» ,έχει βγάλει τόσες ταινίες.

Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον νόμο σε σχέση με το αν υπάρχει εξύβριση στην ανάρτησή μου με τη φράση «Ο Παντελής Καλαντζής είναι δόλιος και αληταράς». Είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω γιατί δεν υπάρχει συκοφαντία, υπάρχει εξύβριση αλλά βάσιμη και δεν υπάρχει συκοφαντία» πρόσθεσε ο Ορέστης Τζιόβας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο μίλησε και η Τόνια Σωτηροπούλου που όπως φαίνεται αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

«Σεβόμαστε όλοι το σινεμά και για κανέναν από εμάς δεν είναι χόμπι, ούτε για τους ηθοποιούς ούτε για τους τεχνικούς. Για να υπάρξει εξέλιξη και υγεία στον χώρο πρέπει ο κινηματογράφος να απαρτίζεται από άτομα που το σέβονται, κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν καταχράζονται τη δουλειά κανενός» είπε η ηθοποιός.