Τελευταία ευκαιρία δίνουν οι φορείς στην επένδυση για την κατασκευή μιας σύγχρονης πίστας Formula 1, στην Χαλανδρίτσα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν για το όλο θέμα στη συνεδρίαση που έγινε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ένα ποσό 30.000 ευρώ.

Όμως με βάση τα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση που ακολούθησε πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που δίνουν οι φορείς στους υπεύθυνους της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ» για να αποδείξουν ότι το σχέδιο για την επένδυση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πράξη.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων που μίλησαν για το ζήτημα, μέχρι ώρας αυτό δεν έχει αποδειχθεί, το σχέδιο παραμένει στα συρτάρια εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει γίνει ένα βήμα που να δείχνει ότι η επένδυση μπορεί να μπει σε φάση υλοποίησης.

Ωστόσο, όλοι όσοι μίλησαν παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για μία επένδυση που θα φέρει θέσεις εργασίας στην περιοχή και θα βάλει την Αχαΐα σε μία άλλη τροχιά ανάπτυξης, εφόσον υλοποιηθεί.

Όμως δεν έχει βρεθεί ένας στρατηγικός επενδυτής που να δείξει στην πράξη ένα ώριμο ενδιαφέρον και για αυτό τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος Ερυμάνθου, είναι η τελευταία φορά που θα συμμετέχουν στο συμβούλιο της εταιρείας.

Από την πλευρά της "Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ" μίλησε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Πλάτωνας Μαρλαφέκας που τόνισε ότι με βάση τις δικές του πληροφορίες η κυβέρνηση έχει υψηλά το θέμα στην ατζέντα της και υπάρχουν δύο επενδυτές με τους οποίους τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε συζητήσεις.

Ο ένας από τους επενδυτές αυτούς δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ο άλλος στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μαρλαφέκα με τον έναν από τους δύο αυτούς επενδυτές οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και είναι σε μία ώριμη φάση. Όμως διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας.