Η Ομάδα ΔΙΟΔΟΣΣΣ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», στο πλαίσιο του έργου πρόληψης  & κοινωνικής δικτύωσης  για ποιότητα ζωής στη γειτονιά της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» που υλοποιεί και ενόψει των εορταστικών ημερών  των Χριστουγέννων, διοργάνωσαν  δράση πρόληψης, αλληλεγγύης, νοιαξίματος και ενίσχυσης της συλλογικότητας της γειτονιάς τους με συλλογή τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί  το συσσίτιο του Ι.Ν.  Αγίας Σοφίας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των οικογενειών της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Με την προσφορά εθελοντών και φίλων, συγκεντρώθηκαν 28 τσάντες με τα παρακάτω τρόφιμα:

81 πακ. ζυμαρικά, 20 κιλά ζάχαρη, 13,5 κιλά όσπρια, 17,5 κιλά ρύζι, 6 πακ. καφές, 59 κουτιά γάλα, 18 κιλά αλεύρι, 6 τεμ. κονσέρβες, 5,5 κιλά ντοματοχυμός/πελτές, 16 λίτρα λάδι,

21 πακ. μπισκότα, 12 πακ. φρυγανιές,  2 πακ. δημητριακά, 27 τεμ. κρουασάν, διάφορα γλυκίσματα (μερέντα κλπ.), 1 κιλό αλάτι, 2 πακ. απολλυμαντικά χεριών,3 πακ. μωρομάντηλα, 3 τεμ. Σαπουνάκια, 32 τεμ. χαρτί υγείας, τα οποία και παραδόθηκαν από τους εθελοντές  στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας τη Δευτέρα  20/12/21.

Με την πεποίθηση ότι το νοιάξιμο και η συμμετοχή στη ζωή της γειτονιάς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της  είναι επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας αλλά και  προσωπική και συλλογική ευθύνη των μελών μιας κοινότητας, προσκαλούμε  τους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν  στο έργο και τις δράσεις Πρόληψης των ομάδων εθελοντών της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» με στόχο την  κοινωνική δικτύωση, την αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το νοιάξιμο, την αγάπη, την ενδυνάμωση και τη συμπόρευση με τους «σημαντικούς άλλους» που αποτελούν τον μικρό - μεγάλο κόσμο γύρω μας.