Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν κάτοικοι της Άνω Πόλης οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από κτίριο της περιοχής.

Οι κάτοικοι στην ανακοίνωση τους εξηγούν για ποιους λόγους πρέπει να απομακρυνθεί η κεραία από την περιοχή και ενημερώνουν πως θα απευθυνθούν σε κάθε αρμόδιο φορέα.

«Εμείς οι κάτοικοι της Άνω Πόλης, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε τις υπεύθυνες υπηρεσίες, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, για την τοποθέτηση κεραίας στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 116.    

    Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να απομακρυνθεί η επικίνδυνη για την υγεία μας κεραία από την περιοχή.

   Η περιοχή μας είναι : 1) πυκνοκατοικημένη, 2) περιοχή με σχολεία κοντά (Συγκρότημα Γλαράκη : 1 Νηπιαγωγείο και 2 Δημοτικά (8ο και 9ο), το Δημοτικό Σχολείο Ρούφειο και είναι επίσης δίπλα από το κτίριο Κ.Δ.Α.Π. που απασχολεί  παιδάκια), 3) περιοχή με υγειονομικές μονάδες κοντά (Κυανούς Σταυρός, Κιβωτός της Αγάπης, ΤΟΜΥ (πρώην ΙΚΑ) Γερμανού, Άσυλο Ανιάτων, Διεύθυνση Υγείας Νομού Αχαΐας, Ιατρεία και Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας), 4) Επιπλέον κατοικείται και το ίδιο το κτίριο στο οποίο τοποθετήθηκε η κεραία.

   Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν τεχνικοί τρόποι, επιστημονικά τεκμηριωμένοι, να τοποθετούνται οι κεραίες αυτές σε κατάλληλες περιοχές και όχι σε περιοχή με τα παραπάνω χαρακτηριστικά όπως η γειτονιά μας.

   Δηλώνουμε επίσης, ότι θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα και θα απαιτήσουμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ»

«ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ».

Εκλέχτηκε Επιτροπή Αγώνα και συγκεντρώθηκαν υπογραφές κατοίκων».