Ξεκίνησαν μετά από πέντε χρόνια παύσης οι επιστροφές παράνομων μεταναστών από το Μπαγκλαντές που βρίσκονταν στην χώρα μας.

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Δευτέρας, η χώρα μας έχει κάνει 10.629 απελάσεις, εθελοντικές επιστροφές, μετεγκαταστάσεις, ενώ συγκεκριμένα με το Μπαγκλαντές η συνεργασία είναι πλέον καλύτερη.

«Είχε έρθει στην Ελλάδα φέτος ο υπουργός Μετανάστευσης του Μπαγκλαντές και τον Φεβρουάριο θα είμαι και εγώ εκεί. Είχαμε πέντε χρόνια να κάνουμε επιστροφές εκεί», είπε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε πως ξεκινήσαμε σήμερα με την Frontex σε συνεργασία με την Αυστρία την αποστολή 19 υπηκόων του Μπαγκλαντές και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί.

Όπως είπε η χώρα μας σεβόμενη το διεθνές δίκαιο θα ενισχύσει τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Παράλληλα είπε πως από την συνεργασία με το Μπαγκλαντές θα δοθεί η ευκαιρία να υπάρξουν νόμιμοι οδοί έτσι ώστε πολίτες της χώρας αυτής να έρχονται στην Ελλάδα για να εργαστούν εποχιακά.