Τους λόγους για τους οποίους το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στη χώρα μας μοιάζει απίθανο εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στη μετάλλαξη Ομικρον, «αυτή τη στιγμή το παρακολουθούμε. Εμείς σε σχέση με άλλες χώρες έχουμε αρκετά περισσότερα μέτρα που λειτουργούν και για την Όμικρον. Όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες… Για παράδειγμα, η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στις δραστηριότητες δεν εφαρμόζεται σε άλλες χώρες, όπως την Ολλανδία, από όσο γνωρίζω», ενώ εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χώρα που να έχει πιεστεί εξαιτίας της Όμικρον».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν δεν δούμε το σύστημα Υγείας να πιέζεται, δεν θα δούμε νέα μέτρα, αφού «υπάρχει χρόνος αντανακλαστικών. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ούτε το 1/10 από τα μέτρα που έχουμε εμείς», υποστήριξε χαρακτηριστικά, χωρίς να αποκλείει νέα μέτρα, αλλά το ενδεχόμενο αυτό είναι ακόμη μακριά, όπως δήλωσε.

«Είμαστε μπροστά στην τρίτη δόση και θεωρούμε ότι έχουμε χρόνο ακόμα, να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί…», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ότι «το πραγματικό νούμερο για το πόσο καλύπτουν οι 2 δόσεις είναι τουλάχιστον 70%», αν και διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό, για την μετάλλαξη Όμικρον ίσως να πέφτει κατά 30%.
Περιμένουμε δραματική αύξηση μολύνσεων

Βέβαια, ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ότι «περιμένουμε μια δραματική αύξηση των μολύνσεων», σημειώνοντας πως «είμαστε σε μια κατάσταση παρακολούθησης».

Όσον αφορά στα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, εξήγησε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πούμε πόσα είναι αυτή τη στιγμή. Συνήθως υπολογίζουμε ότι αφού περάσουν τα 25, είναι 3-4 φορές παραπάνω», εκτιμώντας πως «δεν πρέπει να είναι πάνω από 100 σε όλη τη χώρα».