Στο 85% έχει φτάσει η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων για το διήμερο των Χριστουγέννων, με τον πρόεδρο της ένωσης τους, Κωνσταντίνο Δαφαλιά να δικαιώνεται πάνω στην πρόβλεψη που είχε κάνει.

Θα υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είχε πει. Το θέμα είναι ότι μαζί με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής έχουν υπάρξει και ορισμένες ακυρώσεις που έχουν να κάνουν με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί.

«Πιστεύω ότι είναι αρκετά πιθανό τις μέρες που μεσολαβούν να φτάσουν τα ξενοδοχεία στο 100% της πληρότητας τους. Θα εξαρτηθεί αυτό βέβαια από διάφορους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον καιρό, με τον υγειονομικό τομέα και άλλα».

Το ζήτημα είναι ότι τα Καλάβρυτα αυτές τις μέρες θα έχουν κόσμο και έτσι επανέρχεται το γιορτινό κλίμα στην τοπική αγορά, με τα φετινά Χριστούγεννα να θυμίζουν στην πόλη την εποχή πριν από την πανδημία.

Σε όλο αυτό το επίσης θετικό είναι ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων, με όλες σχεδόν τις πίστες να είναι ανοικτές έχει βοηθήσει στην άνοδο της τουριστικής κίνησης.

«Οπωσδήποτε έχει βοηθήσει και πιστεύουμε ότι θα παίξει ακόμα πιο θετικό ρόλο για το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια που οι κρατήσεις είναι σε ένα πιο χαμηλό ποσοστό» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

Ήδη πάντως τα Καλάβρυτα έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους για τις μέρες των Χριστουγέννων, με την πόλη να έχει στολιστεί και να έχει ντυθεί στα γιορτινά της, ενώ όλα αυτά σε συνδυασμό με το λευκό τοπίο που υπάρχει λόγω του χιονιού, έχει δώσει έναν ακόμα πιο χριστουγεννιάτικο τόνο για τον επισκέπτη που πάει εκεί για να κάνει γιορτές.