Μια υπόθεση γυναικοτκονίας συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την Κύπρο, μετά τον εντοπισμό 75χρονης νεκρής στην Πάφο, χθες βράδυ.

Σύμφωνα με την υπόθεση, στις 20:00 χθες, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία από την Interpol που ανέφερε ότι άντρας από Βρετανία ηλικίας 74 ετών, κάτοικος Κύπρου ενημέρωσε τον αδερφό του σε μήνυμα σε social media ότι σκότωσε τη σύζυγο του και κατανάλωσε φαρμακευτικά σκευάσματα για να θέσει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

Ο αδερφός του ενημέρωσε την Αστυνομία στη Βρετανία και μέσω της Interpol ενημερώθηκε η Αστυνομία Κύπρου, η οποία κάνει λόγο για φόνο εκ προμελέτης.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και της Άμεσης Επέμβασης Πάφου μετέβησαν στην κατοικία όπου έμενε το ζεύγος στην Τρεμιθούσα, όπου εντόπισαν νεκρή την 75χρονη, ενώ στο σπίτι βρισκόταν και ο 74χρονος σύζυγος της σε κατάσταση μερικής νάρκωσης.

Τι υποστήριξε ο δράστης
Ενώ αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δολοφονία δια στραγγαλισμού, ο 74χρονος φέρεται να ανέφερε στην Αστυνομία ότι σκότωσε τη σύζυγο του φράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της και ότι αυτή ήταν άρρωστη με λευχαιμία και πως δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει.

Ο 74χρονος, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, φέρεται να επιβεβαίωσε επίσης ότι κατανάλωσε κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου του έγινε πλύση στομάχου και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος διαπίστωσε ότι η 75χρονη έφερε στο πρόσωπο εκχυμώσεις και εκδορές και πως ο θάνατος της φέρεται να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Σε κατοπινό στάδιο αναμένεται να γίνει η νεκροτομή της 75χρονης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής που επισκέφτηκε χθες βράδυ τη σκηνή ανέφερε πως κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των μελών του ΤΑΕ Πάφου εξασφαλίστηκε μαρτυρία και η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου σε βάρος 75χρονης.

Επίσης είπε αναμένεται η έκδοση σήμερα εντάλματος σύλληψης του 74χρονου συζύγου της, ενώ η ανάκριση θα συνεχιστεί.