Με επίκεντρο τον Covid-19 στην παιδική ηλικία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Αστέρα Πατρών, διοργανώνει σχετική εκδήλωση το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος».

Μεταξύ άλλων, η ημερίδα έχει ως σκοπό την ενημέρωση τόσο των γονέων όσο και των παιδιών , για το καινούριο υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στους αθλητικούς χώρους.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει: « Μετά από δύο σχεδόν χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19, είναι πλέον φανερό ότι έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις  σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και φυσικά και στον αθλητισμό. Η συμμετοχή των μικρότερων ιδιαίτερα ηλικιών έχει καταστεί δύσκολη, εφ΄ όσον είναι δεδομένη η επιφυλακτικότητα των γονέων στο να φέρουν τα παιδιά τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις .Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται ακόμα μια φορά δίπλα στα ερασιτεχνικά ιδίως σωματεία με κάθε τρόπο και με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει ώστε ο αθλητισμός να επανακάμψει άμεσα , αφού μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε από την απασχόληση όλων μας και ιδιαίτερα των νέων με κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες.»