Ο χώρος απέναντι από το Κάστρο του Ρίου θα μετατραπεί σε πάρκο που αναμένεται να αναδείξει την περιοχή και να δώσει μία άλλη αισθητική σε ένα κομβικό σημείο της Πάτρας που βρίσκεται εκτός των άλλων κοντά στην Γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο σκοπός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πλέον έχει πάρει την κυριότητα του χώρου και υπό την καθοδήγηση του Χαράλαμπου Μπονάνου έχει ξεκινήσει ήδη εργασίες.

Ο χώρος αυτός μέχρι πρότινος άνηκε στο ΕΤΑΔ. Η Περιφέρεια μετά από σειρά συζητήσεων και διαπραγματεύσεων είχε κατορθώσει να τον πάρει στην κυριότητα της. Μέχρι τώρα ο χώρος ήταν μια απέραντη αλάνα που δεν χρησίμευε σε κάτι και επί της ουσίας δεν είχε αξιοποιηθεί.  

Πολλές φορές μάλιστα διάφοροι άφηναν τα σκουπίδια τους εκεί, ενώ άλλοι άραζαν το αυτοκίνητο τους. Ήταν ένας χώρος δίπλα από ένα μνημείο, όπως το Κάστρο του Ρίου, αλλά και σε μία περιοχή από την οποία περνάει αρκετός κόσμος, ο οποίος δεν συνέβαλλε σε κάτι, αντίθετα μάλλον υποβάθμιζε.

Πλέον με βάση το σχέδιο της Περιφέρειας η αλάνα θα μετατραπεί σε ένα πάρκο πρασίνου, με τις εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Το τι ακριβώς θα μπει εκεί θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο διάστημα.

Όμως η κατεύθυνση είναι δεδομένη. Πρόκειται για ένα τεράστιο οικόπεδο το οποίο αντικρίζουν αρκετοί ξένοι και επισκέπτες που έρχονται είτε για να δουν το Κάστρο του Ρίου, είτε την Γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου.

Η είδηση της δημιουργίας ενός πάρκου στην αλάνα αυτή έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Ρίου που εδώ και αρκετούς μήνες ζητούσαν την αξιοποίηση του, όπως και γενικότερα όλης της παραλιακής ζώνης της περιοχής τους που σίγουρα χρειάζεται μία ανανέωση και από πλευράς αισθητικής.