Ακόμα πιο δύσκολα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα περάσουν δεκάδες οικογένειες της Πάτρας, σε σύγκριση με πέρυσι, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφορές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Αυτή είναι η πρόβλεψη για τις φετινές γιορτές από το «Φωτεινό Αστέρι» που προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να συγκεντρώσει τρόφιμα και άλλα είδη για τις επιπλέον ανάγκες που χρειάζονται για τις γιορτές οι πάνω από 500 οικογένειες με παιδιά της Πάτρας που ο σύλλογος αυτός εξυπηρετεί.

Οι προσφορές όμως μέχρι ώρας είναι ελάχιστες. «Ο κόσμος από τη μία είναι φοβισμένος, από την άλλη δεν του περισσεύουν για να προσφέρει. Έτσι έχουμε μέχρι ώρας δυστυχώς ακόμα λιγότερα είδη για να δώσουμε, τη στιγμή που οι ανάγκες αν δεν έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, σίγουρα παραμένουν ίδιες» τονίζει η Βάσω Νικολακοπούλου.

Την περασμένη χρονιά λόγω του lockdown και της καραντίνας υπήρχαν τουλάχιστον τα χρήματα των αναστολών και των επιδομάτων που έδινε η κυβέρνηση. Έτσι οι προσφορές από τον κόσμο ήταν περισσότερες, ενώ ένας μικρός έστω αριθμός οικογενειών από αυτές που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομικά θέση έπαιρνε κάποια χρήματα από αυτή την κατάσταση.

Φέτος δεν υπάρχουν αυτά. «Το διπλό ΚΕΑ που είναι να πάρουν οι οικογένειες αυτές για φέτος έρχεται να αντισταθμιστεί με τα διπλάσια ποσά των λογαριασμών της ΔΕΗ. Επιπλέον τα πρώτα χρήματα τα παίρνουν τώρα, ενώ τα υπόλοιπα στο τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε όμως με τι θα ζουν οι οικογένειες αυτές;».

Σύμφωνα με την κ. Νικολακοπούλου υπάρχει μια αυξητική τάση των οικογενειών που έρχονται και χτυπούν την πόρτα του συλλόγου τους, με την κάθε μία από αυτές να έχει από τουλάχιστον δύο παιδιά. "Το θέμα δεν είναι πόσες οικογένειες εξυπηρετούμε. Το θέμα είναι πόσες μπορούμε να εξυπηρετήσουμε" τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Νικολακοπούλου.


Νωπά είδη και θέρμανση

Υπάρχει έτσι μεγάλη ανάγκη από νωπά τρόφιμα, καθώς η διανομή που έχει ξεκινήσει δειλά - δειλά δεν περιλαμβάνει μέχρι ώρας κρέας. Τόσο μεγάλες είναι οι ελλείψεις.

Μεγάλη ανάγκη υπάρχει επίσης για θερμαντικά σώματα και κουβέρτες αφού οι περισσότερες από τις οικογένειες αυτές ζουν χωρίς θέρμανση και σε σπίτια ακατάλληλα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά τις δυσκολίες η γιορτή με τα δώρα και τα γλυκίσματα που δίνονται στα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί και θα γίνει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το τηλέφωνο του συλλόγου για προσφορές είναι το 6981 044 800 ή το 2611 122497.